zodia balantaBarbatul Balanta este un foarte bun prieten; este sensibil la nevoile celorlalti, stie cum sa le menajeze sentimentele, nu va sta in calea afirmarii nimanui. Dimpotriva, va deveni un sprinjin de nadejde, cu sfaturi obiective pe care putini sunt capabili sa le dea, dezinteresat. Chiar si cand stie ca are dreptate, barbatul Balanta va face in asa fel incat sa pastreze echilibrul si pacea, fara sa sublinieze pozitia sa in disputa. Este o persoana optimista; incearca sa vada, cat se poate de des, partea plina a paharului. De asemenea, nu judeca omul din prima; incearca sa vada dincolo de defectele fiecaruia, cauta partile bune ale fiecarui individ pe care il intalneste. Devine, in acest fel, foarte popular, foarte bine vazut de toata lumea. Este considerat un foarte bun diplomat, o persoana cu mult sarm, un tip placut care devine repede favorit in mediile in care este prezent.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Trairile interioare sunt foarte importante, pentru barbatul Balanta; iar dragistea, este expresia maxima a emotiilor, in viziunea sa. Este un romantic incorigibil, ii place sa fie indragostit, ii plac sentimentele care se trezesc in el, intr-o astfel de situatie; ii place foarte mult sa traiasca dragostea si se considera norocos, cand o poate face. Barbatul Balanta, atunci cand este indragostit, considera ca a gasit secretul armoniei perfecte. Isi pune inima pe tava si se indragosteste foarte usor. Si in dragoste, sau mai ales in aceasta situatie, barbatul Balanta este foarte corect. Daca spune ca va suna, atunci o va face; nu isi va lua angajamente pe care nu le va putea indeplini.

In viata intima, barbatul Balanta este foarte generos; ca tipic reprezentant al semnului Balantei, nativul acestei zodii isi doreste sa obtina, dar si sa ofere placere. Isi doreste sa fie o situatie castigatoare si pentru el, si pentru partenera sa; asa ii place lui sa orchestreze lucrurile. Barbatul Balanta este nerabdator sa seduca si sa fie sedus, sa spunsa si sa i se spuna vorbe frumoase. Este la fel de sarmant si in dormitor ca si in afara lui; este un iubit senzual si sentimental. Ii place sa aranjeze décor romantic de calitate: petale de trandafiri, cearsafuri de matase, sampanie, dans la lumina lunii. Barbatul Balanta se simte complet atunci cand are partenera, atunci cand este parte dintr-o relatie; de aceea, va face mari eforturi pentru ca relatia sa mearga. Ii place stabilitatea si echilibrul din relatia de cuplu. Cu firea sa echilibrata si justa, barbatul Balanta nu se va folosi niciodata de cuvinte pentru a rani, in mod intentionat. Nu ii place sa se certe; va face tot ce poate pentru a nu ajunge la situatii aprinse, in relatia de cuplu. Se va folosi de capacitatile sale diplomatice pentru a mentine pacea si calmul in relatia de cuplu. Ba, mai mult decat atat, va lasa foarte mult de la el, pentru ca relatia sa mearga pe calea cea buna. Totusi, are si el limitele sale, peste care nu se va putea trece si este de dorit ca partenera sa sa nu exagereze, sa nu profite de firea sa impaciuitoare.

In relatiile de prietenie, barbatul Balanta este la fel de echilibrat, la fel de cumpatat; el este cel care aplaneaza conflictele, care stinge focul nervilor, in grupurile de prieteni. Chiar salveaza relatii astfel. Este foarte apreciat pentru sfaturile pe care le ofera, pentru impartialitatea si corectitudinea pozitiilor sale. Este dorit in grupurile sociale pentru ca mereu ofera perspective clare, care pot ajuta in luarea de decizii potrivite. Barbatul Balanta incearca sa fie impartial, chiar si in cazurile in care ar putea avea si implicatii de alta natura; numai asa va reusi sa fie suficient de obiectiv.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

La locul de munca, barbatul Balanta este omul cu ideile, mereu gata sa isi puna mintea analitica la contributie, mereu gata sa se cufunde in lumea inspiratiei. Are un ochi deosebit pentru detalii, asa ca pooate fi foarte potrivit pentru meserii in teatru, film, design, achizitii, publicitate, meserii in care este necesara o putere de creatie deosebita si o gandire rapida. De foarte multe ori, fluxul lor de idei este mai rapid decat pot ei sa noteze pe hartie; este ideal sa aiba alaturi oameni care sa-I ajute sa le transpunsa in practica. Faima si notorietatea vin, in mod natural, pentru barbatul Balanta, care isi pot face o cariera bazadu-se pe sarmul sip e aspectul lor exterior; cu atat mai castigati vor fi daca vor avea si talentul si determinarea pentru a ajunge si a se mentine in frunte. Este foarte bun cu vorbele, improvizeaza foarte bine. Poate straluci si ca actor sau musician. Intreaga lume este o imensa scena pentru acesti fermecatori, care par sa aiba toti ochii atintiti asupra lor. Pentru barbatul Balanta, este foarte important sa aiba mereu un mesaj de transmis, in spatele vorbelor. Barbatul Balanta oscileaza mereu intre mai multe optiuni, ii este greu sa ia o decizie de unul singur; el insusi are nevoie de ajutor pentru a se decide incotro sa apuce. Paradoxal, argumentatiile logice care merg cu ceilalti, functioneaza foarte greu in cazul sau. Pentru barbatul Balanta este foarte important sa lucreze in echipa; nu prfea poate functiona de unul singur. Este un excelent jucator in echipa, cu influente benefice asupra activitatii acesteia. Evident, firea sa nehotarata nu il califica pentru pozitia de lider. Are posibilitatea sa aleaga aproape orice domeniu de activitate, avand in vedere ca se adapteaza destul de usor. Barbatul Balanta poate fi destul de frivol atunci cand cheltuie bani si isi va calca repede pe inima, depasind bugetul alocat pentru anumite achizitii. Totusi, vocea ratiunii nu este complet ignorata si isi face si planuri de a economisi.