zodia berbecBarbatul Berbec este un tip dinamic, energic, genul de persoana care nu are stare pana nu face ceea ce si-a propus. Energicul barbat Berbec este mereu gata sa accepte o provocare, indiferent ca este vorba despre viata personala sau cea profesionala. Sarcinile noi, situatiile problematice il scot din zona sa de confort si il fac sa reactioneze, aproape instinctiv, entuziasmat de drumul care i se deschide inainte. Rabdarea nu este, in mod cert, o virtute a barbatului Berbec; are nevoie ca lucrurile sa se miste in ritmul sau. Ritmul lent il plictiseste si il face sa isi piarda interesul. Barbatul Berbec este un optimist incurabil; mereu va favoriza un astfel de punct de vedere, in detrimentul realitatii.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Barbatul Berbec are un sarm inconfundabil, inclusiv in cazul in care natura nu l-a inzestrat cu o frumusete conventionala; nu va ezita sa se foloseasca, din plin, de acest farmec, alaturi de complimentele potrivite, un zambet ucigator si intreaga aura de pericol care il inconjoara. Zodia Berbecului este guvernata de planeta Marte; Marte era zeul razboiului, asa ca si Barbatul Berbec va aborda dragostea ca pe o lupta, pe care trebuie sa o castige. Barbatul Berbec crede in dragostea perfecta si in existenta celui mai potrivit partener si va astepta pana la momentul in care va fi convins ca l-a gasit; in acel moment, se va indragosti imediat si va face totul pentru a obtine atentia respectivei persoane. Va fi ca un vanator, manat de exaltarea unei vanatori reusite. Pentru ca el nici nu concepe ca nu va fi asa; de fapt, cu cat este mai grea cucerirea partenerei, cu atat mai incitanta este pentru el.

Barbatul Berbec este un iubit exceptional; la cata energie are, este foarte posibil ca sexul sa atletism curat. Este un tip senzual, un iubit flamand, are un libido de invidiat; cere mult, dar si da la fel de mult. Este foarte spontan, asa ca mereu are cate o surpriza, cate un as in maneca. Pasiunea barbatului Berbec este arzatoare; trebuie sa aiba grija ca, in focul acestei pasiuni, sa nu transforme totul in cenusa, mult prea devreme. Atentia barbatului Berbec poate fi atrasa foarte repede; marea provocare este a i se mentine treaz interesul. Daca este foarte indragostit, barbatul Berbec are un temperament destul de greu de anticipat, extrem de volubil, de inflamabil. De fapt, intreaga personalitate a barbatului Berbec este extrema, nu exista cale de mijloc pentru el. Nu este intelept a insela asteptarile barbatului Berbec; lucrurile trebuie clarificate, in relatia cu acesta, inca de la inceput. Exista niste limite care, odata depasite, pot duce la evolutii profund negative, atat pentru barbatul berbec, cat si pentru eventuala partenera. Barbatul Berbec isi doreste o partenera puternica, pe masura sa, pentru ca are nevoie de stimulare constanta. Cel mai bun mod de a stimula un barbat Berbec este a-l ignora complet, insa atentie! Este foarte posibil ca, in acest caz, sa nu mai existe a doua sansa; asa ca, daca se doreste o relatie pe termen lung cu barbatul Berbec, initiativele de acest gen trebuie bine cantarite.

Prietenii barbatului Berbec sunt foarte pretuiti, mai ales daca sunt la fel de argumentativi si la fel de curajosi ca si el; binenteles ca exista pericolul ciocnirii caracterelor, in acest caz, insa el prefera astfel, decat sa aiba alaturi oameni care sa il plictiseasca. Barbatul Berbec este un prieten de nadejde, care ajuta atunci cand poate, insa are nevoie sa stie ca i se raspunde cu aceeasi moneda. Barbatul Berbec isi ia angajamentele foarte in serios si este loial, atat partenerei de viata, cat si prietenilor sai.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA

Barbatul Berbec are obiective precise in cariera; stie ce vrea si nu va ezita sa actioneze. Este genul care intai face si apoi cerceteaza, ceea ce nu este, intotdeauna, foarte bine pentru el. Ambitia si initiativa sunt puternice, atunci cand vine vorba de barbatul Berbec; sunt calitati specifice unui lider, iar nativului Berbec nu ii este teama sa isi asume conducerea, in momentul in care este nevoie. Barbatul Berbec este impulsiv si idealist, trasaturi de caracter care nu il avantajeaza intotdeauna; tinde sa isi stabileasca obiective indraznete, insa este nevoie de mai multa luciditate, cel putin in unele dintre aceste cazuri. Ii place sa fie pionier, in domeniul sau de activitate, sa incerce lucruri noi; patenteaza inventii, vine cu idei noi, revolutionare, tocmai pentru ca isi doreste sa fie numarul unu, sa aiba un impact prin ceea ce face. Pentru barbatul Berbec, obtinerea succesului este un scop important.

Barbatul Berbec este mereu pregatit sa munceasca din greu, pentru a-si atinge obiectivele profesionale; din pacate, daca proiectul in care este angajat nu este suficient de stimulant, risca, in timp, sa isi piarda interesul. Are un temperament exploziv, asa ca poate fi frustrant sa il ai ca partener de echipa. Barbatul Berbec risca foarte mult, ii exaspereaza pe cei din jur cu atitudinea sa de jucator la jocuri de noroc; foarte surprinzator este faptul ca, de regula, are mult noroc si reuseste sa iasa din situatii absolut disperate chiar, uneori.

Barbatul Berbec este o fire independenta, un caracter puternic; uraste sarcinile repetitive si, cu drag, ar schimba munca de birou cu un job care presupune deplasari, calatorii. Poate fi perfect in meserii precum medic, avocat, lucrator la bursa, afacerist sau atlet profesionist.