zodia capricornPrietenii si rudele apropiate ar putea intelege aparenta insensibila a barbatului Capricorn, insa aceasta poate sa-l faca sa para distant si greu abordabil pentru alte persoane. Exista opinii care spun despre barbatul Capricorn ca poate fi chiar intimidant, avand efectul de a inhiba unele persoane, ceea ce ii face pe respectivii sa-l evite, cu intentie. Barbatul Capricorn nu isi doreste asta; asa este el si produce astfel de efecte supra celor din jur, chiar fara sa isi dea seama. Poate si de aceea barbatul Capricorn este atras de persoane volubile, deschise, care sa face ele primul pas. Barbatul Capricorn ar putea fi refractar fata de o relatie sentimentala, in prima instanta; stie ca pune mult suflet si ca este o investitie sentimentala foarte importanta pentru el. Ar prefera, de foarte multe ori, sa treaca peste stadiile de inceput ale relatiei, pline de incertitudini si insecuritate, si sa ajunga direct la stadiul de angajament ferm, care lui i se pare confortabil; binenteles, acest lucru nu este posibil, de aceea, barbatul Capricorn, atat de pragmatic din fire, are atatea temeri. Barbatul Capricorn nu este, in nici un caz, genul care se indragosteste la prima vedere; este o persoana care construieste totul pas cu pas, care doreste sa descopere treptat pe cea de langa el, la fel cum si el isi doreste sa fie descoperit treptat. Este constient de minusurile sale si nu isi doreste sa induca in eroare si nici sa dezamageasca o persoana de care ii place, realmente.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Ca in cazul tuturor lucrurilor importante din viata sa, barbatul Capricorn va trata dragostea cu aceeasi seriozitate. Nu este genul care sa flirteze, nu este un jucator in ale dragostei. Crede in dragostea adevarata si va astepta momentul potrivit pentru aceasta; cand o va gasi, se va stradui, din greu, sa faca lucrurile sa mearga asa cum trebuie. Are standarde destul de inalte, in aceasta privinta si isi va planifica miscarile, inainte de a trece la actiune. Si va fi la fel de pragmatic ca de obicei; fie va decide sa faca pasi inspre o relatie serioasa, fie se va orienta intr-o alta directie, daca va observa ca nu este ceea ce ii trebuie. Nu ii place sa piarda timpul cu cine stie ce jocuri ale mintii; nu va permite ca romatismul sa influenteze deciziile in privinta dragostei sau relatiei sentimentale. Va trece totul prin filtrul mintii, chiar daca inima ii spune altfel.

Barbatul Capricorn cauta stabilitatea. Isi doreste o relatie in care sa se simta in siguranta, alaturi de partenera sa; este un partener extrem de devotat, atata timp cat se impart, in mod egal, si responsabilitatile si beneficiile. Este genul care isi asuma, clar, responsabilitatile care ii revin in relatie si asteapta ca si celalalt sa faca la fel; nu va lasa facturile sa se adune, va oferi sprijin si sustinere partenerei, la nevoie. Este protector cu partenera si copii sai. Este putin probabil sa ajunga la infidelitati; doar daca nu mai are nimic de pierdut in relatia in care se afla, ar putea face un astfel de pas, total necaracteristic pentru Capricorni. Barbatul Capricorn nu cere de la viata decat o partenera loiala, o relatie pe termen lung in care sa se poata baza pe partenera sa, un angajament emotional ferm.

Barbatul Capricorn si-ar putea suprinde partenera in dormitor; sobrietatea sa s-ar putea sa dispara complet si pasiunea sa-l faca sa actioneze intr-un mod cu totul neasteptat. Este atent la detalii, inclusiv atunci cand face dragoste si va invata, in timp, cum sa-i faca placere partenerei sale. Odata ce scapa de anumite inhibitii care ii sunt caracteristice, barbatul Capricorn s-ar putea transforma intr-un iubit fantastic. Totusi, nu e cazul ca partenera sa se astepte la cine stie ce fantezii din partea sa.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

Fara indoiala, barbatul Capricorn este o fire foarte pragmatica; este constient ca trebuie sa munceasca pentru a-si face o situatie stabila, ca nu-i va pica nimic din senin, fara ca el sa depuna eforturile necesare. Are o abilitate innascuta de a se concentra asupra sarcinilor pe care le are de facut, oricare ar fi acestea, si de a urma fiecare pas in parte, pana la atingerea telului final. Pentru barbatul Capricorn este important sa ia lucrurile treptat, fara a sari nici o etapa; asa este sigur ca ceea ce a facut este facut temeinic si nu va mai fi nevoie sa-si piarda timpul refacand sau confruntandu-se cu rebuturi. De aceea este si foarte apreciat, pentru temeinicia cu care face totul. Incet, dar sigur, punand un pas in fata celuilalt, barbatul Capricorn va urca propriul sau munte, perseverent, dedicat, neabatut.

Nu il deranjeaza sa inceapa de jos, in tinerete, pentru ca este constient ca nu poate ajunge in top din prima; isi croieste drumul, nu asteapta ca cineva sa ii ofere ceva pe gratis. De aceea este si foarte bine pregatit pentru ceea ce face. Este un tip rabdator, care nu actioneaza niciodata cu impulsivitate; stie ca daca va fi tenace si perseverent, va reusi sa obtina ceea ce ii este necesar in viata. Trebuie sa aiba grija deoarece, odata ce a trecut de perioada mai grea si s-a ridicat la un anumit nivel, combinatia de ego, putere si bani ar putea sa-l faca sa devina tiran; nu trebuie sa uite de unde a plecat.

Barbatul Capricorn exceleaza in ceea ce priveste managementul banilor; mereu va avea grija sa faca economii, pentru zile mai putin productive. Totusi, are reputatia unei persoane zgarcite, chiar si cu el insisi. Are tendinta de a fi foarte fericit doar stiind ca are bani in banca, fara a se si bucura de rezultatele muncii sale, asa cum ar trebui.