zodia fecioaraBarbatul Fecioara nu este genul care sa isi exprime deschis emotiile pe care le incearca; este foarte rezervat si poate fi catalogat ca insensibil, inabordabil, mai ales de persoanele care nu il cunosc foarte bine. I se pare foarte greu sa lase pe cineva sa se apropie de el, din punct de vedere emotional; asa ca, atunci cand acest lucru se intampla, daca lasa pe cineva sa-I intre pe sub piele, inseamna ca tine foarte mult la persoana respectiva. De regula, insa, ii este foarte greu sa stabileasca relatii, sentimentale sau de prietenie, pentru ca are nevoie sa i se dovedeasca ca merita sa acorde increderea sa. Barbatul Fecioara se dovedeste foarte tipicar atunci cand vine momentul sa isi aleaga o partenera; are criteriile sale, pe care aceasta trebuie sa le intruneasca si urmareste sa fie bifate cea mai mare parte dintre ele. Barbatul Fecioara trebuie sa se mai relaxeze si sa inteleaga ca nu toate discutiile trebuie sa fie dominate de fapte, cifre sau indicatii, ca se mai pot insera si alte lucruri in conversatie, pentru a o face mai placuta, chiar si atunci cand este vorba despre o conversatie tehnica. Pentru ca si-i alege cu grija, barbatul Fecioara are prieteni fabulosi, care sunt mereu acolo atunci cand este nevoie de ei.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Barbatul Fecioara cauta perfectiunea, inclusiv in dragoste; stie exact ce cauta si nu are intentia de a faca rabat de la lista sa. Nu este fluturalnic, fara constanta. Barbatul Fecioara nu prea se indragosteste la prima vedere; trebuie sa analizeze, sa proceseze totul in mintea sa, sa vada care sunt pro-urile si elementele contra, toate fisurile, defectele, precum si punctele forte ale acestei investitii emotionale. Are o fire practica, asa ca nu intelege prea bine rostul cinelor la lumina lumanarilor sau a iesirilor spontane impreuna cu partenera. Barbatul Fecioara, atunci cand este indragostit, isi va planui metodic, intreaga viata, in jurul partenerei sale, va suna atunci cand va spune ca va suna, se va stradui sa fie un barbat mai bun, un tata mai bun, o persoana mai buna, isi va proteja, onora si servi partenera. Asa ca lipsurile intr-ale romantismului, ar putea sa-i fie trecute cu vederea, desi au si ele rolul lor intr-o relatie sentimentala. Intr-o astfel de relatie, barbatul Fecioara este credincios, plin de bun intentii, pe care le si pune in practica; ii place sa isi ajute partenera, inclusiv la treburile gospodaresti. Ii plac stabilitatea si predictibilitatea si va fi alaturi de partenera sa, ajutand-o sa puna masa, sa organizeze finantele, sa se joace cu copiii in week-end. Se straduieste sa fie partenerul ideal in relatia de cuplu; este capabil si loial.

Viata sexuala a barbatului Fecioara poate fi o chestiune pe care o va aborda cu o precizie militara, pentru a-si da seama daca poate avea incredere in partenera sa. Tine cont de toate detaliile si le va discuta cu ea. Va fi un act bine pus la punct, care se va desfasura fara probleme, multumita interventiei sale eficiente. Insa, cum ramane cu pasiunea, cu dorinta? Din acest punct de vedere, barbatul Fecioara ar putea sa isi surprinda partenera, intr-un mod foarte fericit. Da, este un gentlemen, insa numai pana ea ii va dezlantui pasiunile ascunse adanc in interiorul lui. Este genul care se impune, in relatia intima, iar atentia sa pentru detalii il transforma intr-un iubit foarte competent si priceput. Are nevoie de multa incurajare pentru a iesi din carapacea sa, iar cand va reusi sa faca asta, partenera sa se va bucura de o abordare mult mai relaxata. Barbatul Fecioara este atras, foarte des, de opusul sau, in materie sentimentala; pe langa faptul ca adora provocarile, este fascinat de latura salbatica si impulsiv a altora, trasaturi pe care el insusi si le repima, de cele mai multe ori.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

Barbatul Fecioara este o achizitie de valoare, in orice loc de munca ce poate valorifica puternica sa concentrare catre respectarea unei etici a muncii, personalitatea sa exacta si atentia sa pentru detalii. Are abilitati analitice si critice, asa incat poate excela ca persoana care ofera rezolvari problemelor, care planifica si organizeaza, care face lucrurile sa se intample. Lasat sa-si faca treaba, acest barbat poate fi un excelent organizator al timpului. De asemenea, se poate pune baza ca va face lucrurile cat se poate de bine. Chiar daca nu este foarte pasionat de ceea ce face, barbatul Fecioara se straduieste sa exceleze, nu pentru castigul sau personal sau pentru a-si satisfice propriul sau ego, ci pentru ca chiar crede ca orice are de facut, trebuie facut cat se poate de bine, ca nu este cazul ca eforturile pe care le depune sa fie doar de amorul artei, fara eficienta pe care si-o doreste de la oricare din actiunile sale.

Nu prea este un jucator de echipa; se apleaca, cu minutiozitate, asupra unor aspecte care altora ar putea sa le para neimportante. De foarte multe ori devine frustrat de lipsa de atentie a celorlalti pentru detalii. Este omul potrivit pentru a gasi solutii unor probleme care ii incurca pe altii; de regula, dezvolta expertiza in domenii de activitate de inalta specializare. In aceste domenii, ajunge sa fie expert de talie mondiala. Ii place migala, este foarte bun meserias, lucreaza frumos cu mainile, ii place sa repare lucruri care sunt stricate, sa restaureze piese vechi, sa le updateze si sa le faca practice. Ii place sa ajute, ii place sa fie de folos celor din jur.

Barbatul Fecioara nu este genul care sa isi asume vreun risc in ceea ce priveste banii sai; portofoliul sau, in acest domeniu, contine investitii conservatoare, care urmareasc stabilitatea pe termen lung, in defavoarea castigurilor pe termen scurt. Este genul care mereu are cate ceva pus deoparte pentru zile negre.