zodia leuDinamicul barbat Leu are foarte multi prieteni; este ca un magnet pentru cei din jurul sau, din cauza personalitatii sale pline de sarm, de energie, de entuziasm. Este o sursa de inspiratie, pentru toata lumea. Chiar si atunci cand este afectat psihic, gaseste puterea sa ii incurajeze pe ceilalti. La o petrecere, este mereu in centrul atentiei; si nu duce lipsa de invitatii. Este mereu dispus sa se exprime in legatura cu un subiect sau altul. Sfaturile le da cu cele mai bune intentii, desi uneori este banuit de prea multa asertivitate. Ii cam lipseste tactul, uneori deranjeaza tonul vocii sale, insa cei care il cunosc, se obisnuiesc cu stilul sau direct. Exista alte avantaje, mai importante, de a fi in preajma acestuia. Barbatul Leu este generos, o persoana care uita repede. Are insa un ego masiv, care are nevoie sa fie periat mereu, asa ca exista riscul sa apara, in preajma sa, si multi lingusitori.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Barbatului Leu ii place foarte mult sa conduca; si trebuie recunoscut ca si detine abilitatile necesare pentru a face acest lucru destul de bine. In dormitor insa, se arata foarte dispus sa isi lase partenera sa preia controlul unui interludiu romatic. Ca in orice aspect ale vietii sale, nici in viata sentimentala nu are ce cauta plictiseala. Barbatul Leu va gasi mereu resursele necesare pentru a mentine mereu vitalitatea in aceasta relatie. De obicei este plin de idei, nu prea ramane in pana. Barbatul Leu are nevoie de o partenera care sa poata tine ritmul sau; el iubeste jocurile, atata timp cat nu se joaca cineva cu inima lui, si este impresionat de orice gest romantic.

In lumea barbatului Leu, emotiile sunt amplificate, uneori dincolo de limitele normalului. La fel se intampla si atunci cand iubeste; sau, cu atat mai mult atunci cand iubeste. In momentul in care s-a indragostit, pamantul se cutremura; pana aici merge dramatismul barbatului Leu. Se va indragosti iremediabil, profund; si destul de des, din pacate, si de fiecare data va spera ca a gasit persoana ideala. In momentul in care se indragosteste, se va arunca cu capul inainte, cu inima pe palme. Pentru barbatul Leu, nimic nu se face cu jumatati de masura. Are un curaj de admirat, din acest punct de vedere; sau o inconstienta condamnabila, depinde de modul in care sunt privite lucrurile.

Barbatul Leu este in cautarea dragostei adevarate; o partenera alaturi de care sa isi realizeze visele, cineva care sa il completeze. In relatia de cuplu, este foarte devotat partenerei, loial si foarte protectiv fata de aceasta. Este surprinzator de docil, in relatia cu partenera sa, jucaus si dragastos. Partenera ideala trebuie sa fie la fel de puternica, increzatoare, generoasa si de calda, trebuie sa se bucure de la fel de mult prestigiu si sa aduca si ea ceva special in relatia de cuplu. Barbatul Leu este un iubit romantic; asta nu este o surpriza, doar este element de foc! Increderea in propriile forte este sexi, este indraznet, are un sarm irezistibil. Oamenilor le place asta. Barbatul Leu este atractiv atat ca iubit, cat si ca prieten, pentru ca este genul care apreciaza, la justa valoare, ambele situatii. Si ca prieten, barbatul Leu este la fel de loial, la fel de dedicat, la fel de saritor, atunci cand este cazul. Barbatul Leu uraste tradarea, si in dragoste si in prietenie; va taxa, foarte mult, o astfel de atitudine, din partea oricui ar veni ea.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

Barbatul Leu este atras de functii de conducere, la locul de munca; chiar si in cazul in care barbatul Leu nu este, oficial, intr-o astfel de pozitie, oamenii se intorc, instinctiv, spre el, pentru indrumari si raspunsuri. Leii au parte de acest tratament inca de la varste fragede; cumva, este foarte posibil ca barbatul Leu sa creada ca i se cuvine o astfel de pozitie. De regula, insa, munceste pentru a ajunge acolo unde doreste. Barbatul Leu isi apara cu foarte mult aplomb punctele de vedere; este foarte combativ in argumentatiile sale, asa ca poate fi un avocat sau procuror de temut. Se poate intampla ca, in unele cazuri, barbatul Leu sa dezvolte o atitudine megalomana, dominatoare, la locul de munca, insa aceasta situatie nu este deloc in beneficiul sau. Cel mai bine este sa se focuseze pe munca in echipa si pe atingerea obiectivelor. Barbatul Leu poate fi un foarte bun antrenor, pe orice domeniu, putand lucra excelent atat cu copii, cat si cu adolescenti. Barbatul Leu are suficienta putere pentru a insufla si altora dorinta de a castiga, de a ajunge in frunte; stie cum sa-i motiveze pe cei din jur. Barbatul Leu nu lasa, niciodata, ca temerile sa le conduca viata. Barbatul Leu poate lucra foarte bine atat in echipa, cat si pe cont propriu, mai ales in domeniul artistic. Este foarte motivat, stie cum sa se motiveze singur, are o anduranta proprie crescuta, asa ca reuseste sa-si transpuna, daca alege sa activeze in acest domeniu, viziunile, asa cum isi doreste.

Barbatul Leu este genul care poate scoate bani din piatra seaca; nu ii lipsesc ideile si mereu gaseste modalitati de a castiga. Totusi, este si genul care cheltuie foarte mult, pentru ca are gusturi excentrice, de cele mai mute ori, ii place traiul bun si “obrazul subtire, cu cheltuiala se tine”. Face si gesturi de generozitate la vedere, cumva ii place sa arunce cu bani in dreapta si-n stanga; e un fel de fanfaronada, destul de paguboasa pentru el. Asa ca trebuie sa invete sa fie ceva mai ponderat, desi nu trebuie sa faca foarte multe eforturi in acest sens. Daca va sti cum sa-si joace cartile, poate sa transforme tot ce atinge in aur.