zodia pestiBarbatul Pesti este loial prietenilor si familiei, uneori punand bunastarea acestora inaintea celei proprii. Este un tip cu multa empatie, capabil sa prezinte puncte de vedere pline de simpatie, atunci cand i se cere din partea apropiatilor; uneori, acestia profita foarte mult de firea generoasa a barbatului Pesti, chiar exagerat de mult. Chiar daca nu este genul care sa isi asume rolul de lider, cu de la sine putere, de multe ori, in situatii critice, apropiatii tind sa se indrepte spre el si sa-l solicite sa intervina pentru a-i ajuta sa treaca de ceea ce este mai greu. Este considerat a fi un visator, insa barbatul Pesti se va dovedi, adeseori, exact omul de care este nevoie, in diverse situatii.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Barbatul Pesti, atunci cand este indragostit, se daruieste total partenerei sale; isi doreste sa fie doua suflete unite intr-unul singur. Scopul sau primordial, pentru relatia de cuplu, este sa ajunga la armonie si o unitate in care sa nu se distinga clar unde se termina propria sa identitate si unde incepe cea a partenerei sale. Poate fi destul de toxic pentru un spirit romantic si coplesitor pentru aceia care cauta doar intalniri ocazionale. Din cauza trairilor sale profunde si a modului in care se implica intr-o relatie sentimentala, barbatul Pesti comporta riscul de a fi ranit; iar ranile sale din dragoste sunt foarte vizibile. Este usor pentru el sa se simta ca o victima, atunci cand sentimentele sale nu gasesc corespondent in realitate.

Este foarte important pentru barbatul Pesti sa gaseasca o partenera alaturi de care sa poata uita de ceea ce se intampla in jurul sau, alaturi de care sa poata trai dragostea la cote maxime. Cand se pierde in dragoste sau cand este in lacrimi dupa o ruptura sentimentala majora, barbatul Pesti prezinta risc crescut de a se refugia in droguri sau alcool pentru a scapa de emotiile intense care il incearca, pentru a-si amorti durerea. Consumul ocazional poate parea nevinovat la inceput, insa trebuie mare atentie la barbatul Pesti care nu poate sta treaz o zi intreaga, pentru a face fata problemelor zilei. Uneori, lumea imaginata sub influenta substantelor psihogene poate sa para mult mai atractiva pentru acest visator caruia realitatea plictisitoare s-ar putea sa nu i se potriveasca.

In general, insa, barbatul Pesti se prezinta ca un adevarat cavaler, mereu incantator, mereu magic, mereu sarmant; este usor sa te indragostesti de barbatul Pesti.

Desi este un tip sociabil, barbatul Pesti are putini prieteni adevarati; nu este genul care sa aiba incredere usor in oameni. Este foarte devotat acestor persoane care reusesc sa ii castige increderea si care ii sunt alaturi in momentele in care, realmente, are nevoie.

Casa barbatului Pesti pare un taram magic, cel mai adesea, o pestera a minunilor, mult diferita de ceea ce este conventional in privinta amenajarilor unei case. Din exterior, nu impresioneaza; in interior, insa, poate fi o cu totul alta poveste. Ii place sa aiba animale exotice – terrarium sau acvariu cu broaste sau pesti rari, plante rare. Ii place sa aiba plante si animale in jurul sau, sa aiba grija de ele. Arta il inconjoara pretutindeni; ii plac lucrurile frumoase, care atrag privirea prin aspectul lor, insa nu cele ostentative sau chiciurile. Primeste, cu bucurie, astfel de obiecte de la prieteni apropiati si le pastreaza cu foarte mare grija. Exista o atmosfera oarecum sacra, in casa sa, ceva care cere o atitudine reverentioasa. Cel ce intra ar putea simti ca trebuie sa se aplece sa se descalte, fara ca acest lucru sa iI se ceara, in mod express au s-ar putea simti ciudat sa foloseasca celularul in interior. Barbatului Pesti nu prea ii place zgomotul, poluarea; iubeste sunetele naturii, ii plac spatiile aerisite si cat mai simple, cat mai apropiate de original.

Barbatul Pesti este un tata minunat, gentil, cam permisiv; nu este genul care sa una foarte mare accent pe disciplinarea copiilor sai, pe stabilirea unor limite clare. Ii place, insa, sa isi petreaca timpul cu ei si face tot posibilul pentru a le fi aproape cand au nevoie de ajutorul lui.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

Cariera, activitatea profesionala sunt, in viata barbatului Pesti, aspecte atipice; rar va avea un job normal. De mult ori inventeaza o profesie special pentru el, ceva care sa ii permita sis a traiasca si sa se exprime. Foarte des faca ceva intrigant sau bizar, care suscita interesul celor din jur. Nu va fi niciodata fericit intr-un job cu program fix; de regula, lucreaza dupa orarul sau propriu, poate fi nocturne, mai degraba decat diurn. Libertatea de a-si crea propriul mod de actiune este esentiala; o vor face oricum, asa ca, daca nu sunt constransi de alti factori, este si mai bine. Nu tine la reguli, doar de dragul regulilor; daca nu ii convin, le sfideaza pe fata. Totusi, geniul lor poate sa epateze toate aceste nesupuneri, iar cei care il vor recunoaste, vor avea numai de castigat din colaborarea cu barbatul Pesti, desi nu este deloc o colaborare facila. Are, totusi, nevoie, de o oarecare organizare, pentru ca are tendinta de a trage de timp, apoi trebuind sa munceasca pana sa cada epuizat.

Banii nu sunt o chestiune usor de manageriat de catre barbatul Pesti. Ii place sa isi cumpere tot felul de chestii care il atrag, dar a caror utilitate este indoielnica. Nu este obsnuit sa aiba cate ceva pus deoparte pentru zile negre. Poate ajunge, foarte usor, in impas.