zodia sagetatorBarbatul Sagetator este un tip de incredere, extrem de energic si cu foarte multi prieteni; este generos si mereu dispus sa isi ajute prietenii si familia, atunci cand este nevoie. Din pacate, are un caracter destul de instabil, este nesabuit, ceea ce il determina sa isi asume unele angajamente pe care este incapabil sa le indeplineasca. Este genul care da sfaturi, atunci cand i se cer, insa nu este intotdeauna ceea ce inter locutorul vrea sa auda. Nu trebuie intrebat nimic daca cel ce intreaba nu este pregatit pentru raspunsul pe care il va primi de la barbatul Sagetator. Barbatul Sagetator este un spirit independent, impulsiv, care mereu isi doreste cate o noua aventura in viata sa. Ii place sa fie cat mai dezangajat, sa nu aiba prea multe obligatii; chiar si intr-o relatie sentimentala, are tendinta de a-si pastra mare parte din libertatea sa de miscare. Are nevoie de o partenera extrem de intelegatoare, din acest punct de vedere.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Barbatul Sagetator iubeste ideea de a fi indragostit; nu si obligatiile care vin prin includerea sa intr-o relatie de cuplu. Atunci cand isi doreste ceva, este foarte perseverent; asa ca si daca ii cade cu troc vreo femeie, isi va pune la bataie intregul sarm pentru a o cuceri, fara sa se gandeasca la faptul ca o astfel de relationare va implica si anumite angajamente, pe care, aproape sigur, nu va fi pregatit sa si le asume. Este genul jucaus, care flirteaza deschis, care mereu doreste sa detina controlul. Barbatul Sagetator priveste relationarea intr-o maniera foarte relaxata, are mintea deschisa si este vesnic interesat de cate cineva; relatiile sale nu sunt niciodata la fel. Insa, el trebuie sa inteleaga ce este dragostea, inainte de a se indragosti; de regula, nu se intampla acest lucru, iar incurcaturile il pandesc la tot pasul. Soarta tine cu barbatul Sagetator, de cele mai multe ori, asa incat acesta reuseste, cumva, sa iasa din problemele pe care singur si le creaza, de cele mai multe ori. Barbatul Sagetator demonstreaza, in unele cazuri, o personalitate duala; acum este volubil, flirteaza, in secunda urmatoare, se poarta ciudat de cuminte, nu ma face nici o miscare in sensul dinainte. Transmite mesaje incoerente, ceea ce ii induce in eroare pe cei din jur.

Barbatul Sagetator cauta o partenera care sa impartaseasca pasiunea sa pentru tot ceea ce este nou si diferit. Vrea ca ei sa ii placa sa calatoreasca in diverse locuri, sa cunoasca persoane noi, sa se lase purtata de aventura. Cu un barbat Sagetator impulsive, totul este posibil – se poate ajunge de la o simpla discutie la o cafea, la cumpararea unui bilet de avion catre o destinatie care a survenit in conversatie. Tine extrem de mult la independenta lui si nu va accepta ca aceasta sa ii fie stirbita, nici chiar atunci cand iubeste; va cauta ca si partenera sa sa fie la fel de independenta si de flexibila. Nu este nicidecum gelos sau posesiv si nu tolereaza astfel de sentimente in relatia de cuplu. Prefera despartirea, in locul unei partenere care sa-l controleze mereu, sa-l tina din scurt.

Barbatul Sagetator este distractiv, spontan, energic, dinamic chiar si in pat; este un iubit aproape de ideal, daca o relatie sentimentala ar insemna doar sex. Este genul foarte direct din fire; nu l-ar deranja daca partenera sa ar face primul pas catre o apropiere. Relationarea fizica este foarte importanta pentru barbatul Sagetator; este dispus sa incerce multe, chiar si in viata intima. Cel mai mult uraste plictiseala; pentru el, totul trebuie sa fie divertisment. Faptul ca isi pierde rabdarea foarte usor, nu il ajuta deloc in mentinerea unei relatii de cuplu.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

Barbatul Sagetator este mereu in cautarea adevarului, oricare ar fi acesta; isi doreste sa fie informat, in legatura cu cat mai multe subiecte. De asemenea, urmreste sa aiba o cariera care sa ii sustina pasiunea sa pentru libertate, precum si inclinatia sa spre intreprinderi indraznete. Nu isi imagineaza cum ar fi sa aiba o slujba plictisitoare de birou; pentru dinamicul barbat Sagetator, ar putea fi o tortura, o astfel de meserie. In mod clar, el este un idealist, a carui atitudine entuziasta este molipsitoare. Daca isi gaseste o activitate profesionala care sa ii placa realmente, isi va pune intreaga sa pasiune, pentru a indeplini obiectivele stabilite. Se va implica intr-un astfel de demers, cu toata fiinta sa. Isi doreste sa exploreze, sa vada lumea, sa cunoasca persoane interesante; este genul care face sport, vaneaza, pescuieste, face diverse activitati pe care nu le face chiar oricine. Este dispus sa incerce orice i se pare interesant; este genul care si-ar lasa, fara sa clipeasca, o slujba plicticoasa, daca i s-ar oferi o mare aventura. Fotojurnalist la National Geographic probail ca ar fi slujba de vis pentru barbatul Sagetator; nu i-ar displace nici sa faca munca de investigatie, ca detectiv particular, sau sa lupte pentru dreptate, in sistemul juridic. Ii place sa fie erou, traieste pentru sansa de a se arunca intr-o actiune curajoasa, epica si, de cele mai multe ori, prea putin cugetata, in cautarea adevarului. Este un tip onest, nu ii place sa ii insele, cu buna stiinta, pe cei din jur; insa caracterul sau nestatornic dezamageste, de foarte multe ori. Poate sa-si lase angajamentele nefinalizate, daca isi pierde interesul sau daca i se ofera ceva mai atractiv de facut. In privinta banilor, si-i doreste in masura in care il ajuta sa-si indeplineasca visele; este un jucator, risca fara sa analizeze foarte mult. Nu economiseste, este ultima sa grija. Si totusi, cumva reuseste sa isi asigure strictul necesar. Mai mult nici nu ii trebuie!