zodia scorpionBarbatului Scorpion ii place sa aiba in jurul sau familia si prietenii; nu este un tip singuratic, asa cum s-ar putea crede. Este foarte generos si atent cu cei pe care ii iubeste, insa, in egala masura, plateste cu aceeasi moneda celor care i-au facut rau. Nu este o persoana iertatoare. Este genul care face tot ceea ce poate pentru a-si atinge propriile obiective. Barbatul Scorpion este foarte intelept; are destul de multe probleme cu managerierea propriilor sentimente insa, pe masura ce timpul trece, reuseste sa se maturizeze foarte mult, in aceasta privinta. Barbatul Scorpion este foarte curios; mereu cerceteaza, mereu observa, uneori chiar lucruri care scapa celorlalti. Are un foarte ascutit simt de observatie. Mereu pare ca stie mult mai multe decat spune; si, probabil ca asa si este. Nu vorbeste nici despre sine, nici despre altii, mai mult decat este necesar. Are o dimensiune mistica foarte accentuata, iar aerul de mister atrage fara ca el sa isi doreasca asta. Cu siguranta, nu este un caracter usor de gestionat. Barbatul Scorpion este foarte curajos si se implica total in orice actiune isi asuma. Nu se fereste de provocarile care ii apar in cale; prefera sa infrunte totul cat mai repede si sa scape, decat sa lase lucrurile sa treneze si sa fie la cheremul sortii. Este genul care isi doreste sa aiba control absolut asupra oricarei situatii. Barbatul Scorpion nu trebuie ignorant; chiar daca se arata a fi un caracter foarte puternic, are vulnerabilitatile sale si trebuie avuta multa rabdare cu el.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Chiar daca barbatul Scorpion pare, uneori, lipsit de emotii, este doar o fatada, o masca pe care o foloseste mereu. Sub aceasta masca de calm rece, emotiile clocotesc. Ca toate semnele de apa, este foarte mult influentat, atat de sentimentele celor din jur, cat si de propriile sale trairi. Putine din acestea sunt, insa, la vedere; si mai putine sunt sesizate de cei din exterior. Barbatul Scorpion are oroare de cei care isi pierd cumpatul, mai ales in public. Este foarte putin probabil ca el sa ajunga in situatia de a se descarca, cu cineva de fata. De regula, este genul care tine foarte multe in interior.

Intr-o relatie sentimentala, barbatul Scorpion nu se va grabi niciodata; ca un paianjen care isi teste panza incetul cu incetul, tot astfel isi va cladi si el strategia pentru a-si cuceri iubita. Si cand iubeste, barbatul Scorpion este foarte profund, un iubit atent si devotat, insa, uneori, mult prea posesiv. Si asta pentru ca este foarte profund, ca in tot ceea ce face. Nici o implicare a sa nu este superficiala; cu atat mai putin atunci cand este vorba despre dragoste. Barbatul Scorpion considera ca posesivitatea este o dovada de iubire. Nu isi exteriorizeaza sentimentele in afara spatiului intim, insa este foarte sensibil si foarte iubitor; va lasa garda jos si isi va arata dragostea doar daca va fi sigur pe sentimentele sale si pe faptul ca a gasit partenerul potrivit.

In partea intima a relatiei sentimentale, barbatul Scorpion se exteriorizeaza mult mai mult; atunci da expresie trairilor sale interioare, care nu sunt deloc superficiale. Nimeni nu rezista sarmului sau, profunzimii sale enigmatice si magnetice, totodata. Sexul cu barbatul Scorpion este, intotdeauna, “cel mai bun”. Intuitia de care da dovada, care este peste a multor altor barbati si pasiunea pe care o pune in tot ceea ce face, inclusiv in a-si arata sentimentele, fac din barbatul Scorpion iubitul ideal. Este o enigma atat intre asternuturi, cat si in afara lor; tocmai acest mister este ceea ce atrage pe atat de multe femei catre el. De regula, partenera sa nu va fi niciodata dezamagita; nu trebuie sa se astepte, insa, la ceva conventional. Pentru ca barbatul Scorpion este orice, numai conventional nu; are stilul sau propriu in care face lucrurile. Chiar si modul in care face dragoste este al sau, unic. Barbatului Scorpion este un tip indraznet si aventuros, gata mereu sa incerce si lucruri care nu s-au mai incercat sau care nu se practica foarte des. Are nevoie de cineva care sa accepte aceasta fata a sa.

Ca prieten, este la fel de devotat si loial; insa este foarte greu sa i se castige prietenia. Putini sunt cei care au suficienta rabdare sa-i ramana prin preajma pentru a-l cunoaste. Barbatul Scorpion are nevoie de timp pentru a se deschide si pentru a acorda incredere cuiva.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

Barbatul Scorpion este o persoana care isi ia foarte in serios angajamentele, inclusiv cele profesionale; munceste din greu, daca este nevoie, pentru a-si atinge obiectivele. Are o inteligenta deosebita, un spirit de observatie foarte ascutit si o etica a muncii foarte bine inradacinata. Cu siguranta, daca si-a luat angajamanetul, nimic nu il poate opri sa ajunga la tina propusa. Este un tip independent, care munceste mai bine pe cont propriu, decat in echipa; comunica putin, insa face foarte multe. Ii place sa aiba spatiul sau privat, inclusiv la locul de munca; nu prea functioneaza bine intr-un “open space”. Este genul care dirijeaza cu subtilitate, care face sugestii la fel de subtile, un fel de papusar care trage sforile din umbra. Nu ii place sa fie in centrul atentiei; se simte mult mai bine in fundal, in penumbra. Luand in considerare modul in care percepe, in mod natural, lucrurile, barbatul Scorpion este foarte potrivit pentru meseriile de jurnalist de investigatie, psiholog, psihiatru, cercetator, criminalist, etc.

II place sa joace la bursa, sa inestigheze diverse scheme de facut bani; cu siguranta, au bani pusi deoparte, pentru urgente. Niciodata nu va sti cineva ce resurse financiare detine cu-adevarat.