zodia taurBarbatul Taur este, de regula, rezervat, retras, in prezenta persoanelor pe care nu le cunoaste foarte bine; nu este neaparat timid, insa conversatia nu prea este punctul sau forte. Binenteles, daca persoana din fata sa ii suscita, in vreun fel, interesul, va gasi o modalitate de a face cunoastinta. Barbatul Taur este foarte angajat, in orice relatia isi asuma; si nu isi ia angajamente cu usurinta. In relatiile sentimentale, cu atat mai mult, este foarte atent cand face pasul decisiv; isi doreste o partenera la fel de implicata in relatie, ca si el. Daca va avea noroc in acest sens, uniunea lor va fi indestructibila.

In relatiile de prietenie, barbatul Taur este la fel de loial; nu are multi prieteni, pentru ca nu si-I face usor. Insa ii place sa fie alaturi de cei dragi, sa ii ajute atunci cand poate.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII.

Barbatul Taur este genul care ia viata in piept de la varste fragede; nu ii este frica de munca grea, se constientizeaza, inca din copilarie, in legatura cu asta. Este un tip senzual, care tine la alura sa fizica, incercand sa fie cat mai impunator cu putinta; este genul care merge la sala, care munceste pentru a-si cladi un corp cat mai robust. Barbatul Taur este foarte prudent; de prudenta ar putea sa mai uite doar daca se indragosteste pana peste cap, ceea ce, in cazul sau, este destul de putin probabil. Barbatul Taur este foarte cerebral, foarte pragmatic, chiar si in dragoste. Temperamentul sau este un simptom al trairilor sale interioare; este important ca partenera de cuplu sa reuseasca sa patrunda sub masca pe care el si-o construieste cu foarte multa tenacitate, pentru a ascunde ceea ce simte cu adevarat. Si asta nu pentru ca are ceva de ascuns, ci pentru ca nu i se pare barbatesc sa expuna anumite sentimente. Intr-adevar, este un tip mai de moda veche!

Barbatul Taur nu este genul care sa se joace cu sentimentele cuiva; pentru el, sentimentele sunt importante si nu trebuie luate in deradere, in nici un fel de circumstante. De aceea, in relatia sa cu femeile, va fi mereu sincer, mereu direct, nu va merge pe ocolite si nu va pacali pe nimeni. Nu intra intr-o relatie doar de dragul de a avea pe cineva; nici nu prea ii place sa faca experimente, din acest punct de vedere. Pentru el, sentimentele fiecaruia sunt valoroase, asa ca nu va accepta “o pauza” sau “o relatie deschisa”, la sugestia partenerei sale. In vocabularul sau, astfel de concepte nu exista. Pentru el exista angajament total sau nu exista.

Odata intrat intr-o relatie, barbatul Taur se dovedeste a fi foarte romantic; va alege o partenera care sa ii fie si foarte buna prietena, eventual, tovarasa de munca si iubita, alaturi de care sa isi petreaca tot restul vietii. Odata ce promite ceva, barbatul Taur nu isi va calca cuvantul. Ii place sentimentul de consistenta si apropiere pe care i-l da relatia de cuplu, asa ca va face totul pentru ca relatia sa mearga. Binenteles, relatia este formata din doi oameni, deci depinde si de partenera; aceasta trebuie sa inteleaga caracterul barbatului Taur si de ce face lucrurile intr-un anumit mod. Ar fi perfect ca amandoi sa fie pe aceeasi lungime de unda. Daca nu ajung astfel, barbatul Taur va fi cel care va suferi, la un moment dat.

RELATII PROFESIONALE, CARIERA.

Barbatul Taur este solid, de foarte mare ajutor si, de regula, este un tip puternic. Este genul care se pregateste, pe parcursul timpului si pentru bine, dar si pentru mai rau. Barbatului Taur nu ii place sa fie prins nepregatit, indiferent de circumstante; este foarte indemanatic, dar asta si pentru ca mereu mestereste cate ceva. Ii place sa cante la un instrument, sa construiasca diverse obiecte, sa repare ceea ce este stricat, sa creeze arta, chiar. Are o etica a muncii foarte bine pusa la punct, de la care nu face rabat; si, uneori, adopta moduri de actiune neconventionale, insa mereu incearca sa ajunga la rezultatul asteptat. Pentru el, verbul “a renunta” nu exista. Tocmai de aceea, partenera sa trebuie sa aiba si rolul de a-l potenta, pentru ca barbatul Taur are obiceiul de a exagera cu munca; uneori, chiar pierde din vedere ca are si alte obligatii in viata. Rolul partenerei sale este foarte important, pentru ca barbatul Taur nu este rau intentionat; trebuie doar sa i se atraga atentia asupra unor aspecte care lui ii scapa.

Are o stapanire de sine de invidiat, in situatii stresante; pare ca nimic nu il perturba. Nu isi iese, sub nici o forma din ritmul sau, chiar daca astfel ramane in urma. Insa, munca pe care o face barbatul Taur este, intotdeauna, de foarte buna calitate. Este persoana care face lucrurile sa se intample, chiar daca, uneori, nu ii este foarte usor sa faca asta. Poate ca ar trebui sa mai invete cum sa faca sa grabeasca putin ritmul si sa isi conserve din energie. Barbatul Taur da foarte mare importanta muncii sale, pentru ca are credinta ca ceea ce face el conteaza, cu-adevarat.

Fara indoiala, barbatul Taur este materialist si tot ceea ce face este pentru a obtine siguranta unei vieti confortabile si de buna calitate. Este genul care face investitii cu risc scazut, care sa ii aduca venituri sigure. Barbatul Taur este foarte practice, mereu cautand afaceri dintre cele mai porfitabile. Mereu este atras de ceea ce promite sa dureze. Poate fi foarte buni in joburi ca architect, vanzator, bancher, stockbroker, agent de asigurari, contabil, agent imobiliar. Nu il deranjeaza munca de birou si nici rutina; cu cat mai stabil, cu atat mai bine pentru el.