Feng shui mod de viata

Se vorbeste mult, in zilele noastre, despre unele concepte, precepte de viata preluate din filosofia si modul de viata al oamenilor din Extremul Orient. Multe din acestea sunt destul de diferite fata de ceea ce se promoveaza in societatile occidentale, de aceea sunt destul de dificil si de inteles si de preluat si adoptat. Este si cazul conceptului Feng-Shui, care se incearca a fi preluat, insa despre care multe persoane nu cunosc decat informatii vagi si, de multe ori, contradictorii.

Sa incercam sa facem putina lumina in aceasta problematica. Feng Shui a aparut in China, acum aproximativ 3000 de ani, si este considerat atat arta, cat si stiinta. Scopul final al acestui concept este sa se ajunga la un echilibru al energiilor, echilibru care sa asigure o stare de bine, dar si noroc, persoanelor cate locuiesc intr-o anumita locatie. Feng Shui este un ansamblu de cunostinte, dar si un sistem filosofic, care faciliteaza ajungerea la acel echilibru furnizor de bunastare.

Feng, in limba chineza, se indentifica cu vantul, in vreme ce Shui este apa. Vantul si apa sunt asociate, in sistemul de gandire chinez, cu binele si sanatatea. Pamantul isi are propria sa energie, Chi, care trebuie canalizate in directia corecta; asta incearca sa realizeze Feng Shui, prin principiile sale bazate pe filosofia taoista.

Principiile Feng Shui sunt importante a fi respectate in arhitectura si design, insa aria de aplicabilitate poate fi mult mai larga; de exemplu, se poate alege locatia unei case, pornind de la principiilr Feng Shui, sau chiar numele unei afaceri, astfel incat aceasta sa aiba succes. Adeptii Feng Shui considera ca totul trebuie facut pentru a fi in perfecta cu natura, cu energia esentiala a unei locatii; doar asa se asigura starea de bine celor care isi desfasoara activitatea sau care traiesc intr-un anumit loc.

Exista si sceptici care considera Feng Shui ceva mitologic, apartinand vechii mitologii chineze; altii cred ca e vorba de o chestie " new age", la moda, apeland la specialisti in domeniu fara a intelege, asa cum trebuie, conceptul si, in consecinta, fara a exploata, la maximum, potentialul benefic al acestui concept de viata. Folosit asa cum trebuie, conceptul Feng Shui imbunatateste numeroase aspecte ale vietii individului, de la armonia casei, pana la bunastarea individului.

     numerologieFiecare numar are o anumita putere exprimata prin simbolul sau reprezenatrea sa, precum si prin conecxiunea sa cu principiile universale. Numerele sunt conectate cu tot ceea ce exista. Intelesul esoteric al numerelor poate fi un adevarat cod cu ajutorul caruia putem sa patrundem intelesul mai profund al experientelor vietii.

Citeste mai mult....