Horoscop balanta marti, 23 iulie 2024

Semnul zodiacal al Balantei este al saptelea semn zodiacal al horoscopului; simbolul zodiei este reprezentat prin talerele unei balante. Se poate interpreta si ca apusul Soarelui la orizont.

Simbolistica cea mai frecventa legata de Balanta se refera la obstacolele ce trebuie depasite. Linia de dedesubt reprezinta abordarea rationala, pamanteasca, ce nu are nici un fel de obstacole in calea sa; simbolul de deasupra acestei linii se prezinta, in mod clar, ca un mare obstacol care trebuie depasit pentru a ajunge la partea normala de dincolo.

In ceea ce priveste relationarea dintre doua persoane, aceasta simbolistica este relevanta; cel mai mare obstacol pentru fiecare dintre noi il constituie modul in care putem intelege pe cel de langa noi, "cealalta parte".

Zodia balanta azi, 23 iulie 2024 (22 septembrie - 22 octombrie)

  • Zodiacul pentru balanta astazi 23 iulie 2024

    Balanta      Ce puteti face cand sunteti asaltati din toate partile de emotii negative? Puteti fugi undeva unde nimeni sa nu va gaseasca! Nu, nu e o gluma. Chiar ar fi indicat sa va retrageti undeva pana cand asaltul inceteaza. Oricum nu aveti nici o sansa de a face ceva asa cum trebuie, intr-o zi atat de ciudata si plina de tot felul de tensiuni. Faceti tot posibilul sa nu intrati in panica si sa va pastrati calmul, pentru a ramane viabili in zilele urmatoare, chiar daca vi se pare ca acest lucru este aproape imposibil. Dialogul cu cei dragi ar putea sa va ofere parghiile necesare pentru a depasi starea de spirit proasta in care va poate aduce contextul desfasurarilor acestei zile.

Citeste si click aici -> Horoscop maine balanta. Data: 24-07-2024

Citeste si aici -> Horoscop zilnic balanta poimaine. Data: 25-07-2024

Horoscopul pentru balanta – istorie si mitologie

Semnul zodiacal al balantei este patronat de Venus, predecesoarea zeitei grecesti, Afrodita, zeita a dragostei, a fertilitatii, a frumusetii, a prosperitatii.

Semnul zodiacal al Balantei nu coincide, din punct de vedere astronomic, cu constelatia Balantei. In zodiac, semnul zodiacal al Balantei este localizat intre Fecioara si Scorpion, luand a 7-a parte de 30 de grade din cercul zodiacal.

Balanta este, ca si Berbecul si Racul, un semn cardinal; semnul zodiacal al Balantei marcheaza inceputul anotimpului de toamna, un semn al apusului de Soare, in timpul caruia vara se sfarseste si face loc toamnei.

Este inceputul sfarsitului oricarui ciclu natural, o perioada care marcheaza intrarea in hibernare; nu este de mirare ca Soarele, ca forta a vietii, se afla la cea mai scazuta pozitionare a sa.

Corespondentul astronomic al semnului zodiacal al Balantei este constelatia Balantei sau Libra; se invecineaza cu alte constelatii cunoscute – Centaurus, Hidra, Lupus, Ophichus, Serpens Caput.

Constelatia cuprinde patru stele foarte stralucitoare, Alpha Librae, Beta Librae, Gamma Librae si Sigma Librae, dispuse in forma de patrulater.

Stelele Alpha Librae si Beta Librae formeaza tija Balantei, in vreme ce stelele Gamma si Sigma Librae ilustreaza talerele acesteia.

In cadrul acestei constelatii se gaseste si steaua cunoscuta in prezent ca cea mai veche din Univers. Beta Librae este cea mai stralucitoare stea din aceasta constelatie.

Simbolismul sau ca Balanta este destul de vechi; in jurul anului 2000 i.Hr, sumerienii, primii locuitori ai zonei dintre Tigru si Eufrat, numeau zona de cer corespunzatoarea aceste constelatii Ba An-Na, "balanta cerurilor".

Totusi, Balanta nu era vazuta ca o constelatie aparte ci, dimpotriva, era vazuta ca fiind clestii Scorpionului. Astrologia babiloniana o numea MUL Zibanu, considerandu-o si clestii Scorpionului, dar si talerele Balantei.

In Grecia Antica era recunoscuta la fel. Identificarea cu Balanta s-a facut in secolul I i.Hr, de catre romani, desi nu se cunoaste cu exactitate contextul.

Ptolemeu, in lucrarea Almagesta (Syntaxis Mathematica), scrisa in 150 d.Hr, prefera sa continue traditia greaca si sa se refere la aceasta constelatie cu apelativul "Clestii", desi, de exemplu, Balanta era ilustrata clar pe globul celest tinut de Atlas (statuia Farnese), o statuie realizata cam in acelasi timp in care Ptolemeu isi scria lucrarea "Almagesta".

Romanii pretuiau mult zodia Balantei; sustineau ca Luna era in Balanta, atunci cand a fost fondata Roma.

Balanta este un semn zodiacal diferit de celelalte; este singurul care reprezinta un obiect neanimat, restul fiind finite, animale sau creaturi mitologice.

De fapt, Balanta reprezinta un punct de echilibru absolut, aratat in al 15 grad al semnului Balanta; celelalte puncte relationate cu aceasta constelatie, respectiv stelele cuprinse in cadrul sau sunt, de fapt, parte din constelatii diferite.

Horoscop maine balanta -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru balanta de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru balanta, vino acum si convinge-te.

Horoscop balanta lunar

Aveti mare grija, caci exista unele probleme de sanatate care ar putea sa va necajeasca, in perioada acestei luni. Pe de alta parte, este o perioada potrivita pentru a concluziona anumite chestiuni, pentru a finaliza proiecte pe care le-ati inceput mai demult

Horoscop balanta anual

Important este sa fiti in alerta, pentru a le repera la timp. La fel de important este sa aveti rabdare, pentru ca lucrurile se vor imbunatati in timp