Horoscop balanta

Semnul zodiacal al Balantei este al saptelea semn zodiacal al horoscopului; simbolul zodiei este reprezentat prin talerele unei balante. Se poate interpreta si ca apusul Soarelui la orizont. Simbolistica cea mai frecventa legata de Balanta se refera la obstacolele ce trebuie depasite. Linia de dedesubt reprezinta abordarea rationala, pamanteasca, ce nu are nici un fel de obstacole in calea sa; simbolul de deasupra acestei linii se prezinta, in mod clar, ca un mare obstacol care trebuie depasit pentru a ajunge la partea normala de dincolo. In ceea ce priveste relationarea dintre doua persoane, aceasta simbolistica este relevanta; cel mai mare obstacol pentru fiecare dintre noi il constituie modul in care putem intelege pe cel de langa noi, "cealalta parte".

Zodia balanta azi 20 septembrie 2021 (22 septembrie - 22 octombrie)

  • Zodiacul pentru balanta astazi 20 septembrie 2021

    Balanta       S-ar putea ca, in aceasta perioada, sa fiti dornici sa riscati mai mult, in special cand vine vorba de relatiile voastre, si nu doar de cele sentimentale. Daca pana acum v-a fost teama sa incheiati sau sa incepeti o relatie, in aceste zile veti avea curajul necesar pentru a face un pas important. Chiar daca a puteti baza pe familie atunci cand aveti probleme cu banii, incercati sa rezolvati situatia printr-o gestionare mai buna a bugetului. Stati departe de substantele care pot provoca dependenta, deoarece veti fi vulnerabili in aceasta perioada; de fapt, sunt putine tentatii in fata carora veti putea rezista, deci incercati sa fiti moderati.

Citeste si click aici -> Horoscop maine balanta. Data: 21-09-2021

Citeste si aici -> Horoscop zilnic balanta poimaine. Data: 22-09-2021

Horoscop balanta azi – istorie si mitologie

Semnul zodiacal al balantei este patronat de Venus, predecesoarea zeitei grecesti, Afrodita, zeita a dragostei, a fertilitatii, a frumusetii, a prosperitatii.

Semnul zodiacal al Balantei nu coincide, din punct de vedere astronomic, cu constelatia Balantei. In zodiac, semnul zodiacal al Balantei este localizat intre Fecioara si Scorpion, luand a 7-a parte de 30 de grade din cercul zodiacal. Balanta este, ca si Berbecul si Racul, un semn cardinal; semnul zodiacal al Balantei marcheaza inceputul anotimpului de toamna, un semn al apusului de Soare, in timpul caruia vara se sfarseste si face loc toamnei. Este inceputul sfarsitului oricarui ciclu natural, o perioada care marcheaza intrarea in hibernare; nu este de mirare ca Soarele, ca forta a vietii, se afla la cea mai scazuta pozitionare a sa.

Corespondentul astronomic al semnului zodiacal al Balantei este constelatia Balantei sau Libra; se invecineaza cu alte constelatii cunoscute – Centaurus, Hidra, Lupus, Ophichus, Serpens Caput. Constelatia cuprinde patru stele foarte stralucitoare, Alpha Librae, Beta Librae, Gamma Librae si Sigma Librae, dispuse in forma de patrulater. Stelele Alpha Librae si Beta Librae formeaza tija Balantei, in vreme ce stelele Gamma si Sigma Librae ilustreaza talerele acesteia. In cadrul acestei constelatii se gaseste si steaua cunoscuta in prezent ca cea mai veche din Univers. Beta Librae este cea mai stralucitoare stea din aceasta constelatie.

Simbolismul sau ca Balanta este destul de vechi; in jurul anului 2000 i.Hr, sumerienii, primii locuitori ai zonei dintre Tigru si Eufrat, numeau zona de cer corespunzatoarea aceste constelatii Ba An-Na, "balanta cerurilor". Totusi, Balanta nu era vazuta ca o constelatie aparte ci, dimpotriva, era vazuta ca fiind clestii Scorpionului. Astrologia babiloniana o numea MUL Zibanu, considerandu-o si clestii Scorpionului, dar si talerele Balantei. In Grecia Antica era recunoscuta la fel. Identificarea cu Balanta s-a facut in secolul I i.Hr, de catre romani, desi nu se cunoaste cu exactitate contextul. Ptolemeu, in lucrarea Almagesta (Syntaxis Mathematica), scrisa in 150 d.Hr, prefera sa continue traditia greaca si sa se refere la aceasta constelatie cu apelativul "Clestii", desi, de exemplu, Balanta era ilustrata clar pe globul celest tinut de Atlas (statuia Farnese), o statuie realizata cam in acelasi timp in care Ptolemeu isi scria lucrarea "Almagesta". Romanii pretuiau mult zodia Balantei; sustineau ca Luna era in Balanta, atunci cand a fost fondata Roma.

Balanta este un semn zodiacal diferit de celelalte; este singurul care reprezinta un obiect neanimat, restul fiind finite, animale sau creaturi mitologice.

De fapt, Balanta reprezinta un punct de echilibru absolut, aratat in al 15 grad al semnului Balanta; celelalte puncte relationate cu aceasta constelatie, respectiv stelele cuprinse in cadrul sau sunt, de fapt, parte din constelatii diferite.

Horoscop maine balanta -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru balanta de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru balanta, vino acum si convinge-te.

Barbatul din zodia varsator

zodia varsatorBarbatul Varsator este un tip foarte sociabil; ii place sa se desfasoare in public, ii place sa stea de vorba cu oameni diferiti, sa afle cat mai multe puncte de vedere. In general, este o persoana placuta de toata lumea, suficient de versatile pentru a stabili foarte multe contacte. Pare ca stie multa lume, insa este vorba doar de cunostinte superficiale; cu oameni diun acestia, are agenda plina. Totusi, poate fi singur intr-o camera plina de oameni; este genul care face diferenta clara intre cunostinte si prieteni; putini sunt cei care reusesc sa se numeasca prieteni, sa ajunga la omul care este barbatul Varsator. Desi este un individ volubil si increzator in sine, barbatul Varsator are tendinta de a se distanta emotional de cei din jur, iar asta il face impredictibil si confuz, in rolul de companion, in unele cazuri. In ciuda aspectelor care ar putea fi considerate trasaturi negative pentru o reltionare sanatoasa, barbatul Varsator este o persoana loiala, care valorizeaza foarte mult prietenia.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia capricorn

zodia capricornPrietenii si rudele apropiate ar putea intelege aparenta insensibila a barbatului Capricorn, insa aceasta poate sa-l faca sa para distant si greu abordabil pentru alte persoane. Exista opinii care spun despre barbatul Capricorn ca poate fi chiar intimidant, avand efectul de a inhiba unele persoane, ceea ce ii face pe respectivii sa-l evite, cu intentie. Barbatul Capricorn nu isi doreste asta; asa este el si produce astfel de efecte supra celor din jur, chiar fara sa isi dea seama. Poate si de aceea barbatul Capricorn este atras de persoane volubile, deschise, care sa face ele primul pas. Barbatul Capricorn ar putea fi refractar fata de o relatie sentimentala, in prima instanta; stie ca pune mult suflet si ca este o investitie sentimentala foarte importanta pentru el. Ar prefera, de foarte multe ori, sa treaca peste stadiile de inceput ale relatiei, pline de incertitudini si insecuritate, si sa ajunga direct la stadiul de angajament ferm, care lui i se pare confortabil; binenteles, acest lucru nu este posibil, de aceea, barbatul Capricorn, atat de pragmatic din fire, are atatea temeri. Barbatul Capricorn nu este, in nici un caz, genul care se indragosteste la prima vedere; este o persoana care construieste totul pas cu pas, care doreste sa descopere treptat pe cea de langa el, la fel cum si el isi doreste sa fie descoperit treptat. Este constient de minusurile sale si nu isi doreste sa induca in eroare si nici sa dezamageasca o persoana de care ii place, realmente.

Citeste mai departe...