Horoscop berbec marti, 23 iulie 2024

Semnul zodiacal al Berbecului este primul semn zodiacal al horoscopului; simbolul acestei zodii il constituie capul de berbec (fata si coarnele). Aceasta imagine este bazata pe un punct de vedere istoric asupra aparentei stelelor din constelatia Berbecului.

S-a considerat ca simbolul reprezinta un Berbec inca din vremea Vechiului Regat al Babilonului; mai tarziu, s-a corelat cu mitologia greaca, cu berbecul cu lana de aur. Semnul Berbecului este dominat de planeta Marte.

Vechii greci, fascinati de culoarea rosie a planetei Marte, au pus-o in legatura cu zeul Ares, zeul razboiului. Dupa cucerirea Greciei de catre Roma, a fost adoptat numele roman al zeului razboiului, Marte.

Zodia berbec azi, 23 iulie 2024 (21 martie - 20 aprilie)

  • Zodiacul pentru berbec astazi 23 iulie 2024

    Berbec      Aveti grija de voi, atat azi, cat si in urmatoarele zile. Aveti tendinta de a sari peste mese, de a neglija orele de somn, ceea ce va poate cauza probleme de sanatate; haosul nu aduce niciodata lucruri bune. Chiar daca aveti multe de facut si timpul nu va mai ajunge, nu va neglijati sanatatea, caci rezervele de energie se vor epuiza si va trebui, oricum, sa va opriti de nevoie. Chestiunile financiare va depasesc total, asa ca ar fi perfect daca ati putea evita orice decizii majore in acest domeniu pe ziua de astazi. Mai bine lasi sa treca timpul si sa mai limpezeasca apele; poate ca astfel veti gasi mai usor solutiile potrivite.

Citeste si click aici -> Horoscop maine berbec. Data: 24-07-2024

Citeste si aici -> Horoscop zilnic berbec poimaine. Data: 25-07-2024

Horoscopul pentru berbec – istorie si mitologie

Evident, simbolul zodiacal al Berbecului este o abstractizare dupa forma constelatiei Berbecului; reprezinta prima parte din cele douasprezece ale unui cerc complet sau logitudinea traversata de Soare in 30.4 zile, incepand din momentul echinoctiului de primavara. Semnul zodiacal al Berbecului ocupa primele 30 de grade din cercul zodiacal.

Sistemul zodiacal se pare ca a fost dezvoltat de vechii babilonieni, acum mai bine de 2500 de ani; numele acestui semn zodiacal se bazeaza pe faptul ca inceputurile semnului Berbecului se situat, la acel moment, in acelasi loc ca si proiectia constelatiei Berbecului.

Din cauza precesiei echinoctiilor (deplasarea retrograda a punctelor echinoctiale, de-a lungul elipticii; este un efect direct al miscarii de precesie a axei de rotatie a Pamantului fata de stelele fixe), proiectia constelatiei s-a mutat, in vreme ce semnul zodiacal al Berbecului a ramas sa inceapa in prima zi de primavara.

Constelatia Berbecului, la fel ca si alte constelatii, a fost imaginata pentru a spune o poveste. Este vorba despre o legenda din mitologia Greciei antice.

Povestea lui Iason si a lanii de aur a fost spusa incepand cu mai bine de 3000 de ani inaintea noastra; in vremurile lui Homer (sec. VIII i. Hr), majoritatea lumii o cunostea. Era un fel de misiune imposibila a Greciei antice, o saga a unui erou care se imbarca in calatoria vietii sale, intr-o tara necunoscuta, pentru a aduce un trofeu nepretuit.

Despre berbecul Chrysomallos, cu lana sa de aur, stau marturile nu doar povestile transmise atat pe cale orala, cat si pe cale scrisa, ci si numeroase vase ceramice apartinand perioadei antice grecesti, pe care lana apare pictata in toata splendoarea ei, intr-un galben care sugereaza, fara echivoc, culoarea mult ravnitului aur.

Horoscop maine berbec -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru berbec de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru berbec, vino acum si convinge-te.

Horoscop berbec lunar

Nu va fi o luna in care sa aveti prea mare libertate de miscare, insa va fi mai bine decat nimic. Evolutiile voastre financiare, precum si unele probleme familiale care necesita rezolvare urgenta, vor fi printre preocuparile voastre principale

Horoscop berbec anual

Va fi destul de dificil sa mentineti un echilibru intre viata personala si cea profesionala, veti consuma o mare cantitate de energie in acest scop. Parte buna este ca veti invata multe din aceasta experienta