Horoscop berbec

Semnul zodiacal al Berbecului este primul semn zodiacal al horoscopului; simbolul acestei zodii il constituie capul de berbec (fata si coarnele). Aceasta imagine este bazata pe un punct de vedere istoric asupra aparentei stelelor din constelatia Berbecului. S-a considerat ca simbolul reprezinta un Berbec inca din vremea Vechiului Regat al Babilonului; mai tarziu, s-a corelat cu mitologia greaca, cu berbecul cu lana de aur. Semnul Berbecului este dominat de planeta Marte. Vechii greci, fascinati de culoarea rosie a planetei Marte, au pus-o in legatura cu zeul Ares, zeul razboiului. Dupa cucerirea Greciei de catre Roma, a fost adoptat numele roman al zeului razboiului, Marte.

Zodia berbec azi 20 septembrie 2021 (21 martie - 20 aprilie)

  • Zodiacul pentru berbec astazi 20 septembrie 2021

    Berbec       Ar trebui sa fiti mai diplomati la locul de munca in aceasta perioada, deoarece s-ar putea sa fiti rugati sa rezolvati un conflict. Evitati discutiile in contradictoriu in familie, in special daca in viitorul apropiat veti fi nevoiti sa cooperati in privinta rezolvarii unei probleme. Copiii vostri ar putea sa va prezinte o perspectiva noua asupra unor subiecte; veti fi surprinsi de cat de multe lucruri noi ati putea invata si voi de la ei, asa ca incercati sa petreceti mai mult timp impreuna cu acestia. Evitati sa imprumutati bani de la prieteni, deoarece acest lucru poate deveni o sursa de stres de fiecare data cand interactionati cu acestia.

Citeste si click aici -> Horoscop maine berbec. Data: 21-09-2021

Citeste si aici -> Horoscop zilnic berbec poimaine. Data: 22-09-2021

Horoscop berbec azi – istorie si mitologie

Evident, simbolul zodiacal al Berbecului este o abstractizare dupa forma constelatiei Berbecului; reprezinta prima parte din cele douasprezece ale unui cerc complet sau logitudinea traversata de Soare in 30.4 zile, incepand din momentul echinoctiului de primavara. Semnul zodiacal al Berbecului ocupa primele 30 de grade din cercul zodiacal.

Sistemul zodiacal se pare ca a fost dezvoltat de vechii babilonieni, acum mai bine de 2500 de ani; numele acestui semn zodiacal se bazeaza pe faptul ca inceputurile semnului Berbecului se situa, la acel moment, in acelasi loc ca si proiectia constelatiei Berbecului. Din cauza precesiei echinoctiilor (deplasarea retrograda a punctelor echinoctiale, de-a lungul elipticii; este un efect direct al miscarii de precesie a axei de rotatie a Pamantului fata de stelele fixe), proiectia constelatiei s-a mutat, in vreme ce semnul zodiacal al Berbecului a ramas sa inceapa in prima zi de primavara.

Constelatia Berbecului, la fel ca si alte constelatii, a fost imaginata pentru a spune o poveste. Este vorba despre o legenda din mitologia Greciei antice. Povestea lui Iason si a lanii de aur a fost spusa incepand cu mai bine de 3000 de ani inaintea noastra; in vremurile lui Homer (sec. VIII i. Hr), majoritatea lumii o cunostea. Era un fel de misiune imposibila a Greciei antice, o saga a unui erou care se imbarca in calatoria vietii sale, intr-o tara necunoscuta, pentru a aduce un trofeu nepretuit. Despre berbecul Chrysomallos, cu lana sa de aur, stau marturile nu doar povestile transmise atat pe cale orala, cat si pe cale scrisa, ci si numeroase vase ceramice apartinand perioadei antice grecesti, pe care lana apare pictata in toata splendoarea ei, intr-un galben care sugereaza, fara echivoc, culoarea mult ravnitului aur.

Horoscop maine berbec -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru berbec de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru berbec, vino acum si convinge-te.

Barbatul din zodia varsator

zodia varsatorBarbatul Varsator este un tip foarte sociabil; ii place sa se desfasoare in public, ii place sa stea de vorba cu oameni diferiti, sa afle cat mai multe puncte de vedere. In general, este o persoana placuta de toata lumea, suficient de versatile pentru a stabili foarte multe contacte. Pare ca stie multa lume, insa este vorba doar de cunostinte superficiale; cu oameni diun acestia, are agenda plina. Totusi, poate fi singur intr-o camera plina de oameni; este genul care face diferenta clara intre cunostinte si prieteni; putini sunt cei care reusesc sa se numeasca prieteni, sa ajunga la omul care este barbatul Varsator. Desi este un individ volubil si increzator in sine, barbatul Varsator are tendinta de a se distanta emotional de cei din jur, iar asta il face impredictibil si confuz, in rolul de companion, in unele cazuri. In ciuda aspectelor care ar putea fi considerate trasaturi negative pentru o reltionare sanatoasa, barbatul Varsator este o persoana loiala, care valorizeaza foarte mult prietenia.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia capricorn

zodia capricornPrietenii si rudele apropiate ar putea intelege aparenta insensibila a barbatului Capricorn, insa aceasta poate sa-l faca sa para distant si greu abordabil pentru alte persoane. Exista opinii care spun despre barbatul Capricorn ca poate fi chiar intimidant, avand efectul de a inhiba unele persoane, ceea ce ii face pe respectivii sa-l evite, cu intentie. Barbatul Capricorn nu isi doreste asta; asa este el si produce astfel de efecte supra celor din jur, chiar fara sa isi dea seama. Poate si de aceea barbatul Capricorn este atras de persoane volubile, deschise, care sa face ele primul pas. Barbatul Capricorn ar putea fi refractar fata de o relatie sentimentala, in prima instanta; stie ca pune mult suflet si ca este o investitie sentimentala foarte importanta pentru el. Ar prefera, de foarte multe ori, sa treaca peste stadiile de inceput ale relatiei, pline de incertitudini si insecuritate, si sa ajunga direct la stadiul de angajament ferm, care lui i se pare confortabil; binenteles, acest lucru nu este posibil, de aceea, barbatul Capricorn, atat de pragmatic din fire, are atatea temeri. Barbatul Capricorn nu este, in nici un caz, genul care se indragosteste la prima vedere; este o persoana care construieste totul pas cu pas, care doreste sa descopere treptat pe cea de langa el, la fel cum si el isi doreste sa fie descoperit treptat. Este constient de minusurile sale si nu isi doreste sa induca in eroare si nici sa dezamageasca o persoana de care ii place, realmente.

Citeste mai departe...