Horoscop capricorn duminica, 25 februarie 2024

Semnul zodiacal al Capricornului este al zecelea semn zodiacal al horoscopului; simbolul sau poate fi desenat in mai multe feluri. La fel, si interpretarile sunt diferite.

Probabil din cauza ca povestea din spatele simbolului este atat de complexa si atat de fascinanta. Simbolurile reprezinta o capra cu coada de peste, o capra cu coarne pe partea stanga sau cu coada sub forma de bucla pe partea dreapta.

Toate simbolurile cuprind cercuri, simbol al spiritului; sunt foarte complexe modalitatile in care spiritul se poate elibera de astfel de legaturi care il tine pe loc.

Zodia capricorn azi, 25 februarie 2024 (21 decembrie - 19 ianuarie)

  • Zodiacul pentru capricorn astazi 25 februarie 2024

    Capricorn       Daca se investe oportunitatea unor scurte calatorii de serviciu, nu le evitati, pentru ca astfel puteti scapa de stresul de la birou si chiar va puteti face cunostinte interesante. Copiii au nevoie de ajutor, fie pentru teme, fie pentru altfel de proiecte. Si partenerul are doleantele sale proprii. S-ar putea ca si din partea altor rude sa mai aveti cereri de suport, asa incat nu veti avea timp nici sa respirati, ceea ce, din pacate, va face sa va simtiti extrem de agitati astazi. Incercati, totusi, sa va faceti timp sa iesiti si sa ascultati zgomotele naturii. Este o experienta care mereu va improspateaza, va revigoreaza si va ajuta sa va recapatati fortele.

Citeste si click aici -> Horoscop maine capricorn. Data: 26-02-2024

Citeste si aici -> Horoscop zilnic capricorn poimaine. Data: 27-02-2024

Horoscopul pentru capricorn – istorie si mitologie

Semnul zodiacal al Capricornului este patronat de Saturn. Numele este dat dupa zeul roman cu acelasi nume; se pare ca Saturn era considerat patronul muncilor agricole si al roadelor pamantului.

De fapt, rolul lui Saturn in mitologia romana este destul de controversat, fiind asociat cu mult mai multe domenii pe care le-ar fi patronat: zeul bogatiei, al justitiei, al regenerarii, etc. Mai tarziu i s-a asociat rolul de zeu al timpului.

Semnul zodiacal al Capricornului nu coincide, din punct de vedere astronomic, cu constelatia Capricornului; toate stelele constelatiei Capricornului se afla, la acest moment, in semnul Varsatorului.

Semnul Capricornului ocupa a zecea parte de 30 de grade din cercul zodiacal; incepe cu prima zi de iarna. In consecinta, ca si Berbecul, Racul si Balanta, si Capricornul este un semn cardinal, pentru ca marcheaza inceputul unei sezon, al unui anotimp, si, implicit, sosirea schimbarilor inerente care vor avea loc.

In Bronzul Timpuriu, constelatia Capricornului marca solstitiul de iarna, pentru ca Soarele era in acest semn la inceputul iernii; acesta situatie s-a mentinut pana in anul 130 i. Hr.

Numele constelatiei este de origine latina, "capra incornorata", iar reprezentarea este de capra a marii, o creatura mitica, jumatate capra, jumatate peste; pe coada creaturii se afla cea mai stralucitoare stea din constelatie.

Coada reprezinta ea insasi, simbolic, trecutul, ceea ce ne trage inapoi, datoriile care vin din trecut. Constelatia este cea mai mica dintre toate constelatiile zodiacale; este localizata in zona cerului numita "marea", pentru ca aici sunt localizate mai multe constelatii care au legatura cu apa, cum ar fi cea a Pestilor, de exemplu.

Constelatia Capricornului a fost mentionata, inca din secolul II d. Hr., de geograful grec Ptolemeu; este, insa, una dintre cele mai vechi constelatii cunoscute de om, in ciuda faptului ca nu este atat de stralucitoare.

Inca din perioada de mijloc a Epocii Bronzului a fost reprezentata ca o capra cu coada de peste; prima astfel de mentiune dateaza din sec XXI i.Hr. In catalogul babilonian al stelelor este mentionata ca si "Capra-Peste", inca inainte de anul 1000 i.Hr.

Planeta Neptun a fost descoperita in constelatia Capricornului, in apropiere de Deneb Algedi, cea mai stralucitoare stea de la coada caprei, in septembrie 1864.

Horoscop maine capricorn -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru capricorn de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru capricorn, vino acum si convinge-te.

Horoscop capricorn lunar

Inceputul lunii va va gasi ceva mai protective cu voi insiva, ceva mai retinuti, insa aceasta faza se va atenua treptat, iar voi veti deveni mult mai spontani, mult mai dispusi sa va asumati riscuri. Viata va va parea mult mai atractiva, prin multimea intereselor, a activitatilor, a sentimentului ca luna aceasta trebuie sa experimentati cat mai multe lucruri frumoase

Horoscop capricorn anual

Nu va lasati pe seama norocului, nu lasati lucrurile la voia intamplarii. Este important sa analizati totul cu mare atentie, sa planificati si sa actionati fara intarziere