Horoscop capricorn

Zodia capricorn azi 22 iulie 2019 (21 decembrie - 19 ianuarie)

  • Zodiacul pentru capricorn azi 22 iulie 2019

    Capricorn      Poate ca ar trebui sa va ganditi ceva mai bine in ce actiuni sa va implicati pe parcursul zilei de astazi. Nu va lasati ademeniti cu maruntisuri, pentru ca riscati sa va consumati energiile pe chestiuni mai putin importante si sa nu mai aveti forta necesara sa interveniti asa cum v-ati fi dorit, atunci cand se va ivi o chestiune de insemnatate, cu consecinte semnificative. Este bine sa nu mizati foarte mult pe secretomanie, sa incercati sa colaborati cu cei din jur si sa lasati pe fiecare sa se desfasoare sub coordonarea voastra. Aveti insa grija cat cheltuiti, pentru ca resursele sunt limitate si aveti tendintade a cheltui cam multi banuti, se poate chiar sa fi umblat si la rezerve. Nu este o atitudine inteleapta, asa ca ar fi mai bine sa reconsiderati.

Citeste si click aici -> Horoscopul pentru capricorn maine. Data: 23-07-2019

Citeste si aici -> Horoscopul pentru capricorn poimaine. Data: 24-07-2019

Zodia capricorn – istorie si mitologie

Semnul zodiacal al Capricornului este al zecelea semn zodiacal al horoscopului; simbolul sau poate fi desenat in mai multe feluri. La fel, si interpretarile sunt diferite. Probabil din cauza ca povestea din spatele simbolului este atat de complexa si atat de fascinanta. Simbolurile reprezinta o capra cu coada de peste, o capra cu coarne pe partea stanga sau cu coada sub forma de bucla pe partea dreapta. Toate simbolurile cuprind cercuri, simbol al spiritului; sunt foarte complexe modalitatile in care spiritul se poate elibera de astfel de legaturi care il tine pe loc.

Semnul zodiacal al Capricornului este patronat de Saturn. Numele este dat dupa zeul roman cu acelasi nume; se pare ca Saturn era considerat patronul muncilor agricole si al roadelor pamantului. De fapt, rolul lui Saturn in mitologia romana este destul de controversat, fiind asociat cu mult mai multe domenii pe care le-ar fi patronat: zeul bogatiei, al justitiei, al regenerarii, etc. Mai tarziu i s-a asociat rolul de zeu al timpului.

Semnul zodiacal al Capricornului nu coincide, din punct de vedere astronomic, cu constelatia Capricornului; toate stelele constelatiei Capricornului se afla, la acest moment, in semnul Varsatorului. Semnul Capricornului ocupa a zecea parte de 30 de grade din cercul zodiacal; incepe cu prima zi de iarna. In consecinta, ca si Berbecul, Racul si Balanta, si Capricornul este un semn cardinal, pentru ca marcheaza inceputul unei sezon, al unui anotimp, si, implicit, sosirea schimbarilor inerente care vor avea loc. In Bronzul Timpuriu, constelatia Capricornului marca solstitiul de iarna, pentru ca Soarele era in acest semn la inceputul iernii; acesta situatie s-a mentinut pana in anul 130 i. Hr.

Numele constelatiei este de origine latina, "capra incornorata", iar reprezentarea este de capra a marii, o creatura mitica, jumatate capra, jumatate peste; pe coada creaturii se afla cea mai stralucitoare stea din constelatie. Coada reprezinta ea insasi, simbolic, trecutul, ceea ce ne trage inapoi, datoriile care vin din trecut. Constelatia este cea mai mica dintre toate constelatiile zodiacale; este localizata in zona cerului numita "marea", pentru ca aici sunt localizate mai multe constelatii care au legatura cu apa, cum ar fi cea a Pestilor, de exemplu.

Constelatia Capricornului a fost mentionata, inca din secolul II d. Hr., de geograful grec Ptolemeu; este, insa, una dintre cele mai vechi constelatii cunoscute de om, in ciuda faptului ca nu este atat de stralucitoare. Inca din perioada de mijloc a Epocii Bronzului a fost reprezentata ca o capra cu coada de peste; prima astfel de mentiune dateaza din sec XXI i.Hr. In catalogul babilonian al stelelor este mentionata ca si "Capra-Peste", inca inainte de anul 1000 i.Hr.

Planeta Neptun a fost descoperita in constelatia Capricornului, in apropiere de Deneb Algedi, cea mai stralucitoare stea de la coada caprei, in septembrie 1864.

Horoscopul pentru capricorn maine -> Citeste mai departe...

Barbatul din zodia varsator

zodia varsatorBarbatul Varsator este un tip foarte sociabil; ii place sa se desfasoare in public, ii place sa stea de vorba cu oameni diferiti, sa afle cat mai multe puncte de vedere. In general, este o persoana placuta de toata lumea, suficient de versatile pentru a stabili foarte multe contacte. Pare ca stie multa lume, insa este vorba doar de cunostinte superficiale; cu oameni diun acestia, are agenda plina. Totusi, poate fi singur intr-o camera plina de oameni; este genul care face diferenta clara intre cunostinte si prieteni; putini sunt cei care reusesc sa se numeasca prieteni, sa ajunga la omul care este barbatul Varsator. Desi este un individ volubil si increzator in sine, barbatul Varsator are tendinta de a se distanta emotional de cei din jur, iar asta il face impredictibil si confuz, in rolul de companion, in unele cazuri. In ciuda aspectelor care ar putea fi considerate trasaturi negative pentru o reltionare sanatoasa, barbatul Varsator este o persoana loiala, care valorizeaza foarte mult prietenia.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia capricorn

zodia capricornPrietenii si rudele apropiate ar putea intelege aparenta insensibila a barbatului Capricorn, insa aceasta poate sa-l faca sa para distant si greu abordabil pentru alte persoane. Exista opinii care spun despre barbatul Capricorn ca poate fi chiar intimidant, avand efectul de a inhiba unele persoane, ceea ce ii face pe respectivii sa-l evite, cu intentie. Barbatul Capricorn nu isi doreste asta; asa este el si produce astfel de efecte supra celor din jur, chiar fara sa isi dea seama. Poate si de aceea barbatul Capricorn este atras de persoane volubile, deschise, care sa face ele primul pas. Barbatul Capricorn ar putea fi refractar fata de o relatie sentimentala, in prima instanta; stie ca pune mult suflet si ca este o investitie sentimentala foarte importanta pentru el. Ar prefera, de foarte multe ori, sa treaca peste stadiile de inceput ale relatiei, pline de incertitudini si insecuritate, si sa ajunga direct la stadiul de angajament ferm, care lui i se pare confortabil; binenteles, acest lucru nu este posibil, de aceea, barbatul Capricorn, atat de pragmatic din fire, are atatea temeri. Barbatul Capricorn nu este, in nici un caz, genul care se indragosteste la prima vedere; este o persoana care construieste totul pas cu pas, care doreste sa descopere treptat pe cea de langa el, la fel cum si el isi doreste sa fie descoperit treptat. Este constient de minusurile sale si nu isi doreste sa induca in eroare si nici sa dezamageasca o persoana de care ii place, realmente.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia sagetator

zodia sagetatorBarbatul Sagetator este un tip de incredere, extrem de energic si cu foarte multi prieteni; este generos si mereu dispus sa isi ajute prietenii si familia, atunci cand este nevoie. Din pacate, are un caracter destul de instabil, este nesabuit, ceea ce il determina sa isi asume unele angajamente pe care este incapabil sa le indeplineasca. Este genul care da sfaturi, atunci cand i se cer, insa nu este intotdeauna ceea ce inter locutorul vrea sa auda. Nu trebuie intrebat nimic daca cel ce intreaba nu este pregatit pentru raspunsul pe care il va primi de la barbatul Sagetator. Barbatul Sagetator este un spirit independent, impulsiv, care mereu isi doreste cate o noua aventura in viata sa. Ii place sa fie cat mai dezangajat, sa nu aiba prea multe obligatii; chiar si intr-o relatie sentimentala, are tendinta de a-si pastra mare parte din libertatea sa de miscare. Are nevoie de o partenera extrem de intelegatoare, din acest punct de vedere.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia rac

zodia racBarbatul Rac este un tip destul de complex si dificil de cunoscut, la adevarata sa valoare; este genul retras, care se deschide doar persoanelor care au reusit sa ii castige increderea. Nu este un tip prea curajos; are nevoie de sprijin puternic pentru a iesi din zona sa de confort si a-si atinge potentialul. Este foarte dificil pentru el sa isi asume riscuri. Intalnirile de familie, picnicurile, prietenii, toate acestea formeaza liantul vietii barbatului Rac. Isi va alege prietenii cu foarte mare atentie si nu se va aventura intr-o relatie sentimentala serioasa decat in momentul in care se va simti confortabil alaturi de partenera sa. Pentru barbatul Rac, faptele sunt importante, nu vorbele; daca cineva ii spune ca este de incredere, trebuie sa-I si demonstreze acest lucru. Barbatul Rac valorizeaza foarte mult relatia de prietenie; este loial prietenilor adevarati, va pastra legatura pe viata.

Citeste mai departe...