Horoscop gemeni marti, 23 iulie 2024

Semnul zodiacal al Gemenilor este al treilea semn zodiacal al horoscopului; simbolul zodiei ilustreaza, in mod clar, ideea de companie, de pereche.

Poate fi simbolul babilonian al Marilor Gemeni, simbolul gemenilor greci Castor si Polux sau simbolul roman al cifrei doi. Constelatia cu acelasi nume, in intregul ei, arata chiar ca forma a doi oameni la fel, care se tin de mana.

Simbolul vrea sa fie marturie a legaturii indestructibile intre doi frati gemeni. Semnul zodiacal al Gemenilor se afla sub patronajul planetei Mercur; in mitologia romana, Mercur era zeul comunicarii, al elocintei, protector al calatorilor si granitelor, zeul norocului si ghid al sufletelor in lumea subpamanteana.

Aceste atribute au fost preluate pe filiera greaca, asa cum era de asteptat, de la zeul grec Hermes, mesagerul zeilor greci, cel care se misca cu foarte mare iuteala atat printe zei, cat si in lumea muritorilor.

Zodia gemeni azi, 23 iulie 2024 (22 mai - 21 iunie)

  • Zodiacul pentru gemeni astazi 23 iulie 2024

    Gemeni      Optimismul este cuvantul de ordine in aceasta zi, in ceea ce va priveste. Si bine ca este! Aveti posibilitatea de a face multe lucruri folositoare sub impulsul starii de spirit in care va aflati. Ba chiar puteti deveni o sursa de inspiratie pentru cei din jur, puteti contribui la punerea la punct a unor planuri folositoare nu doar pentru voi, dar chiar pentru intreaga comunitate in care traiti. Alegeti sa va implicati si veti vedea cata apreciere puteti strange din partea celorlalti si cat de bine va puteti simti stiind ca ati facut ceva util. Ar trebui ca astazi sa uitati zilele grele din urma si sa va faceti timp sa va relaxati, sa va bucurati de ceea ce va ofera prezentul. Se pare ca, incet-incet, lucrurile incep sa revina la normal.

Citeste si click aici -> Horoscop maine gemeni. Data: 24-07-2024

Citeste si aici -> Horoscop zilnic gemeni poimaine. Data: 25-07-2024

Horoscopul pentru gemeni – istorie si mitologie

Constelatia Gemini (Gemini) este situata intre Taurus si Cancer si poate fi recunoscuta prin cele doua stele luminoase ale sale Alfa si Beta – Castor si Pollux.

Pollux este cea ma stralucitoare stea din constelatia Gemeni, o stea gigant de culoare portocalie, Castor fiind a doua ca intensitate a stralucirii, aparand de culoare alb-albastra, la o privire cu ochiul liber.

Este una dintre constelatiile cartografiate de geograful grec Ptolemeu, inca din sec I-I d.Hr. Gemeni ocupa urmatoarele 30 de grade din cercul zodiacal, dupa Taurus. Semnul zodiacal Gemeni este un semn mobil (mutabil), care anunta sosirea verii, schimbarea care se petrece in natura, odata cu terminarea primaverii, anotimpul renasterii.

Pe parcursul zodiei gemenilor, Pamanul se pregateste pentru tranzitia catre vara, odata cu zodia Racului.

Prima mentiune legata de constelatia Gemenilor apare in lucrarea lui Aristotel, Meteorologica, datand din jurul anului 300 d. Hr.

In astronomia babiloniana, stelele Alfa si Beta din constelatia Gemeni erau cunoscute ca Marii Gemeni, fiind considerate prezente ale unor zei – Meshlamataea (cel care rasare din lumea subpamanteana) si Lugalirra (Regele Atotputernic).

Horoscop maine gemeni -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru gemeni de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru gemeni, vino acum si convinge-te.

Horoscop gemeni lunar

Nu este cazul sa actionati la noroc, pentru ca, in actualul context astral, norocul nu este de partea voastra. Anticipati foarte bine urmatoare miscari, asta va ppoate scuti de numeroase batai de cap ulterioare

Horoscop gemeni anual

Este bine ca ati invatat foarte multe din experientele trecute, ca sunteti mult mai precauti si ca incercati sa nu ai repetati greselile trecutului. Aceasta atitudine va va ajuta foarte mult, mai ales pe plan profesional