Horoscop leu

Semnul zodiacal al Leului este al cincilea semn zodiacal al horoscopului; simbolul pentru Leo este reprezentarea simplificata a unui leu – cap (cercul), apoi trunchiul si coada. Este accentuata simbolistica pentru coada leului, de regula coada amintind despre trecut, insemnand datoriile ramase si care trebuie platite, intr-un fel sau altul. Leul este reprezentantul nostru in vietile trecute, deci ideea de datorii din trecut vine in completare. Simbolul zodiacal al Leului poate fi asociat cu litera greaca "lambda", prima litera geceasca din cuvantul leu.

Zodia leu azi 20 septembrie 2021 (23 iulie - 22 august)

  • Zodiacul pentru leu astazi 20 septembrie 2021

    Leu       Veti fi tentati sa ii mintiti pe cei din jur cu privire la deciziile voastre pentru a evita criticile acestora. Nu va complaceti intr-o situatie in care nu sunteti fericiti – acest lucru este valabil pentru viata personala, dar si pentru cariera voastra. In orice situatie exista speranta pentru a doua sansa, asa ca renuntati la tot ceea ce va ingreuneaza existenta. Nu veti fi prea sociabili in aceste zile si s-ar putea sa ignorati tentativele celor din jur de a va contacta. Nu este nimic gresit in a lua o pauza de la socializare, insa nu ii lasati pe cei din jur sa isi faca griji pentru voi – explicati situatia in care va aflati si veti fi surprinsi de intelegerea acordata.

Citeste si click aici -> Horoscop maine leu. Data: 21-09-2021

Citeste si aici -> Horoscop zilnic leu poimaine. Data: 22-09-2021

Horoscop leu azi – istorie si mitologie

Semnul zodiacal al Leului este patronat de Soare, stapanul cerurilor. Suntem sub puterea sa, in orice moment al vietii noastre. Importanta Soarelui este de netagaduit si este ilustrata ca atare in fiecare dintre culturile lumii. Unii carcotasi ar spune ca, in vreme ce planetele sunt legate de diverse zeitati si rolul acestora, Soarele este legat de un animal, leul, ca si cum nu ar fi destul de important. De fapt, Soarele este mult prea important pentru omenire, pentru ca importanta sa poata fi cuantificata in vreun fel; Soarele este viata insasi!

Cum era de asteptat, semnul zodiacal al Leului nu corespunde pe deplin, din punct de vedere astronomic, cu constelatia cu acelasi nume. In zodiac, Leo este situata intre Rac si Fecioara, pe cea de-a cincea parte de 30 de grade din cercul zodiacal. Semnul zodiacal al Leului este un semn fix, care vine dupa cel al Racului, care marcheaza inceputul primaverii. Semnul zodiacal al Leului este despre vara fierbinte, stabila si neschimbata, cu nici un semn de toamna care sa ii tulbure evolutia.

Leo este una dintre constelatiile cunoscute cel mai devreme; este documentata, pentru prima data, in Mesopotamia, in jurul anului 4000 i. Hr. Babilonienii o numeau UR.GU.LA, ceea ce inseamna "marele leu". Cea mai stralucitoare stea din aceasta constelatie, Regulus, era cunoscuta ca "steaua care sta la sanul leului" sau Steaua Rege. Persii numeau constelatia leului Ser sau Shir, turcii i-au dat numele Artan, Aryo era numita de sirieni, Arye de catre evrei si Simha de catre indieni; toti acesti termeni se traduc prin "leu". Egiptenii erau foarte respectuosi fata de constelatia Leului, pentru ca Soarele stralucea in fata ei in timpul reversarilor anuale ale Nilului, esentiale pentru a asigura hrana poporului egiptean.

In cadrul constelatiei se gaseste, deci, una dintre asa-numitele stele regale, stele de prima magnitudine, stiuta si ca "gardianul nordului", Regulus. Datorita acestei stele, constelatia este usor de reperat pe cerul noptii; forma sa aduce, intr-adevar, cu un leu si este suficient de vizibila, mai ales datorita faptului ca include acesta stea atat de stralucitoare.

Horoscop maine leu -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru leu de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru leu, vino acum si convinge-te.

Barbatul din zodia varsator

zodia varsatorBarbatul Varsator este un tip foarte sociabil; ii place sa se desfasoare in public, ii place sa stea de vorba cu oameni diferiti, sa afle cat mai multe puncte de vedere. In general, este o persoana placuta de toata lumea, suficient de versatile pentru a stabili foarte multe contacte. Pare ca stie multa lume, insa este vorba doar de cunostinte superficiale; cu oameni diun acestia, are agenda plina. Totusi, poate fi singur intr-o camera plina de oameni; este genul care face diferenta clara intre cunostinte si prieteni; putini sunt cei care reusesc sa se numeasca prieteni, sa ajunga la omul care este barbatul Varsator. Desi este un individ volubil si increzator in sine, barbatul Varsator are tendinta de a se distanta emotional de cei din jur, iar asta il face impredictibil si confuz, in rolul de companion, in unele cazuri. In ciuda aspectelor care ar putea fi considerate trasaturi negative pentru o reltionare sanatoasa, barbatul Varsator este o persoana loiala, care valorizeaza foarte mult prietenia.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia capricorn

zodia capricornPrietenii si rudele apropiate ar putea intelege aparenta insensibila a barbatului Capricorn, insa aceasta poate sa-l faca sa para distant si greu abordabil pentru alte persoane. Exista opinii care spun despre barbatul Capricorn ca poate fi chiar intimidant, avand efectul de a inhiba unele persoane, ceea ce ii face pe respectivii sa-l evite, cu intentie. Barbatul Capricorn nu isi doreste asta; asa este el si produce astfel de efecte supra celor din jur, chiar fara sa isi dea seama. Poate si de aceea barbatul Capricorn este atras de persoane volubile, deschise, care sa face ele primul pas. Barbatul Capricorn ar putea fi refractar fata de o relatie sentimentala, in prima instanta; stie ca pune mult suflet si ca este o investitie sentimentala foarte importanta pentru el. Ar prefera, de foarte multe ori, sa treaca peste stadiile de inceput ale relatiei, pline de incertitudini si insecuritate, si sa ajunga direct la stadiul de angajament ferm, care lui i se pare confortabil; binenteles, acest lucru nu este posibil, de aceea, barbatul Capricorn, atat de pragmatic din fire, are atatea temeri. Barbatul Capricorn nu este, in nici un caz, genul care se indragosteste la prima vedere; este o persoana care construieste totul pas cu pas, care doreste sa descopere treptat pe cea de langa el, la fel cum si el isi doreste sa fie descoperit treptat. Este constient de minusurile sale si nu isi doreste sa induca in eroare si nici sa dezamageasca o persoana de care ii place, realmente.

Citeste mai departe...