Horoscop leu duminica, 25 februarie 2024

Semnul zodiacal al Leului este al cincilea semn zodiacal al horoscopului; simbolul pentru Leo este reprezentarea simplificata a unui leu – cap (cercul), apoi trunchiul si coada.

Este accentuata simbolistica pentru coada leului, de regula coada amintind despre trecut, insemnand datoriile ramase si care trebuie platite, intr-un fel sau altul.

Leul este reprezentantul nostru in vietile trecute, deci ideea de datorii din trecut vine in completare. Simbolul zodiacal al Leului poate fi asociat cu litera greaca "lambda", prima litera geceasca din cuvantul leu.

Zodia leu azi, 25 februarie 2024 (23 iulie - 22 august)

  • Zodiacul pentru leu astazi 25 februarie 2024

    Leu       In intalnirile zilei de astazi, tindeti sa va lasati manati numai de propriul fler, de propria intuitie, care, s-ar putea ca de aceasta data sa dea gres. Astrele spun ca astazi nu sunteti in cea mai buna forma, astfel incat sa va bazati foarte mult pe voi insiva. Asa ca, gasiti acea persoana de incredere care poate sa va stea alaturi in astfel de momente si bazati-va pe ajutorul ei. Daca veti afisa o atitudine optimista, veti vedea ca intreaga atmosfera din jurul dumneavoastra se insenineaza. Inclusiv in mediul familial se va resimti atmosfera pozitiva, iar cei dragi vor fi absolut incantati si vor face eforturi pentru a perpetua buna dispozitie.

Citeste si click aici -> Horoscop maine leu. Data: 26-02-2024

Citeste si aici -> Horoscop zilnic leu poimaine. Data: 27-02-2024

Horoscopul pentru leu – istorie si mitologie

Semnul zodiacal al Leului este patronat de Soare, stapanul cerurilor. Suntem sub puterea sa, in orice moment al vietii noastre. Importanta Soarelui este de netagaduit si este ilustrata ca atare in fiecare dintre culturile lumii.

Unii carcotasi ar spune ca, in vreme ce planetele sunt legate de diverse zeitati si rolul acestora, Soarele este legat de un animal, leul, ca si cum nu ar fi destul de important. De fapt, Soarele este mult prea important pentru omenire, pentru ca importanta sa poata fi cuantificata in vreun fel; Soarele este viata insasi!

Cum era de asteptat, semnul zodiacal al Leului nu corespunde pe deplin, din punct de vedere astronomic, cu constelatia cu acelasi nume.

In zodiac, Leo este situata intre Rac si Fecioara, pe cea de-a cincea parte de 30 de grade din cercul zodiacal. Semnul zodiacal al Leului este un semn fix, care vine dupa cel al Racului, care marcheaza inceputul primaverii.

Semnul zodiacal al Leului este despre vara fierbinte, stabila si neschimbata, cu nici un semn de toamna care sa ii tulbure evolutia.

Leo este una dintre constelatiile cunoscute cel mai devreme; este documentata, pentru prima data, in Mesopotamia, in jurul anului 4000 i. Hr. Babilonienii o numeau UR.GU.LA, ceea ce inseamna "marele leu".

Cea mai stralucitoare stea din aceasta constelatie, Regulus, era cunoscuta ca "steaua care sta la sanul leului" sau Steaua Rege.

Persii numeau constelatia leului Ser sau Shir, turcii i-au dat numele Artan, Aryo era numita de sirieni, Arye de catre evrei si Simha de catre indieni; toti acesti termeni se traduc prin "leu".

Egiptenii erau foarte respectuosi fata de constelatia Leului, pentru ca Soarele stralucea in fata ei in timpul reversarilor anuale ale Nilului, esentiale pentru a asigura hrana poporului egiptean.

In cadrul constelatiei se gaseste, deci, una dintre asa-numitele stele regale, stele de prima magnitudine, stiuta si ca "gardianul nordului", Regulus.

Datorita acestei stele, constelatia este usor de reperat pe cerul noptii; forma sa aduce, intr-adevar, cu un leu si este suficient de vizibila, mai ales datorita faptului ca include acesta stea atat de stralucitoare.

Horoscop maine leu -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru leu de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru leu, vino acum si convinge-te.

Horoscop leu lunar

Dificultatile nu vor lipsi, insa, in acest context astral, va fi mult mai usor decat in alte dati sa treceti peste ele. Viata sentimentala va fi plina de pasiune; fiti siguri ca partenerii vostri impartasesc aceeasi stare de spirit, aceleasi sentimente, altfel va veti trezi intr-o relatie unilaterala

Horoscop leu anual

Este un an bun pentru a va asuma o serie de riscuri moderate. Este un an in care trebuie sa va bucurati cat mai mult de fiecare moment oferit