Horoscop leu maine

Zodia leu maine 29 iulie 2021 (23 iulie - 22 august)

  • Horoscop leu maine 29 iulie 2021

    Leu      Finantele se anunta deosebit de promitatoare pentru ziua de azi. Exista toate premisele pentru a incheia afaceri care v-ar putea imbogati bugetul. Sau, de ce nu, veti putea pune bazele unor relatii cu potential extrem de benefic pentru perioada urmatoare. Totul este sa stiti cum sa va puneti in valoare capacitatile de bun negociator si afacerist, pentru a maximiza rezultatele. Ceva imprevizibil si destul de problematic ar putea sa apara in a doua parte a zilei; este posibil sa aveti senzatia ca unele dintre dorintele vostre nu vor deveni niciodata realitate. Inarmati-va cu putere si calm pentru a putea lua deciziile care se impun. Vor exista si momente mai dificile, insa pastrati aproape prietenii si familia si veti vedea ca este posibil sa se mai indeplineasca si alte proiecte pe care le credeati aproape imposibile.

Citeste si click aici -> Horoscop leu azi. Data: 28-07-2021

Citeste si aici -> Horoscop zilnic leu poimaine. Data: 30-07-2021

Mitul Leului

Mitul constelatiei Leului este unul dintre cele mai confuze dintre miturile legate de constelatii. Acest mit este legat de eroul grec Hercules si cele 12 incercari ale sale. De fapt, de prima dintre cele 12 incercari ale sale, pentru ca sarcina sa, in timpul acestei incercari, este sa gaseasca si sa-l omoare pe leul din Nemeea, o fiara enroma si foarte puternica, a carui piele era impenetrabila. Hercule nu avea cunostinta de acest fapt si incearca sa loveasca fiara cu sageta, ceea ce, evident, nu functioneaza, iar leul devine foarte, foarte furios. Hercule nu renunta, ci incearca alta abordare. Cand leul intra in pestera sa, Hercule blocheaza una din cele doua intrari; apoi intra pe cealalta si loveste cu putere leul in cap, pana il ameteste, apoi incearca sa il sugrume cu mainile goale. Si reuseste…

Pentru a-si dovedi victoria, Hercule trebuia sa aduca pielea leului din Nemeea regelui Eurystheus, rege al Tirintului, una din cele trei cetati miceniene din Argolida (alti autori precum Homer sau Euripides il indica pe Eurystheus ca rege al Argosului). Hercule incearca sa dea jos pielea de pe leu, insa tot nu realizeaza ca aceasta a ramas impenetrabila. Dupa mai multe incercari soldate cu esec, lui Hercule ii trece prin minte sa incerce sa taie pielea chiar cu ghearele leului. Intentioneaza sa ii duca pielea regelui Eurystheus, insa, pana la urma, o va pastra pentru el insusi, ca armura personala.

Din acest moment intervine mitul leului, despre care se spune fie ca Zeus, regele zeilor, fie ca Hera, sotia lui Zeus, l-au transformat in constelatie. Nu prea se intelege care a fost ratiunea acestei actiuni, pentru ca, de regula, transformarea in constelatie este rezervata unei fapte marete, unui erou, unei intamplari deosebite. De aceea, este putin ciudata imortalizarea Leului din Nemeea, sub forma de constelatie. Cea mai plauzibila pare varianta cu Hera, care a fost creatoarea tuturor monstrilor din mitologia greaca, posibil si a Leului din Nemeea. Hera i-a rugat pe Gaia si pe Tartarus sa il creeze pe monstrul Typhon, tatal Leului din Nemeea si se spune ca ea insasi a hranit Leul. Ca urmare, ar fi de inteles importanta acestuia pentru Hera si de ce l-a onorat cu transformarea in constelatie.

Barbatul din zodia pesti

zodia pestiBarbatul Pesti este loial prietenilor si familiei, uneori punand bunastarea acestora inaintea celei proprii. Este un tip cu multa empatie, capabil sa prezinte puncte de vedere pline de simpatie, atunci cand i se cere din partea apropiatilor; uneori, acestia profita foarte mult de firea generoasa a barbatului Pesti, chiar exagerat de mult. Chiar daca nu este genul care sa isi asume rolul de lider, cu de la sine putere, de multe ori, in situatii critice, apropiatii tind sa se indrepte spre el si sa-l solicite sa intervina pentru a-i ajuta sa treaca de ceea ce este mai greu. Este considerat a fi un visator, insa barbatul Pesti se va dovedi, adeseori, exact omul de care este nevoie, in diverse situatii.

RELATII SENTIMENTALE, PRIETENII. Barbatul Pesti, atunci cand este indragostit, se daruieste total partenerei sale; isi doreste sa fie doua suflete unite intr-unul singur. Scopul sau primordial, pentru relatia de cuplu, este sa ajunga la armonie si o unitate in care sa nu se distinga clar unde se termina propria sa identitate si unde incepe cea a partenerei sale. Poate fi destul de toxic pentru un spirit romantic si coplesitor pentru aceia care cauta doar intalniri ocazionale.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia sagetator

zodia sagetatorBarbatul Sagetator este un tip de incredere, extrem de energic si cu foarte multi prieteni; este generos si mereu dispus sa isi ajute prietenii si familia, atunci cand este nevoie. Din pacate, are un caracter destul de instabil, este nesabuit, ceea ce il determina sa isi asume unele angajamente pe care este incapabil sa le indeplineasca. Este genul care da sfaturi, atunci cand i se cer, insa nu este intotdeauna ceea ce inter locutorul vrea sa auda. Nu trebuie intrebat nimic daca cel ce intreaba nu este pregatit pentru raspunsul pe care il va primi de la barbatul Sagetator. Barbatul Sagetator este un spirit independent, impulsiv, care mereu isi doreste cate o noua aventura in viata sa. Ii place sa fie cat mai dezangajat, sa nu aiba prea multe obligatii; chiar si intr-o relatie sentimentala, are tendinta de a-si pastra mare parte din libertatea sa de miscare. Are nevoie de o partenera extrem de intelegatoare, din acest punct de vedere.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia fecioara

zodia fecioaraBarbatul Fecioara nu este genul care sa isi exprime deschis emotiile pe care le incearca; este foarte rezervat si poate fi catalogat ca insensibil, inabordabil, mai ales de persoanele care nu il cunosc foarte bine. I se pare foarte greu sa lase pe cineva sa se apropie de el, din punct de vedere emotional; asa ca, atunci cand acest lucru se intampla, daca lasa pe cineva sa-I intre pe sub piele, inseamna ca tine foarte mult la persoana respectiva. De regula, insa, ii este foarte greu sa stabileasca relatii, sentimentale sau de prietenie, pentru ca are nevoie sa i se dovedeasca ca merita sa acorde increderea sa. Barbatul Fecioara se dovedeste foarte tipicar atunci cand vine momentul sa isi aleaga o partenera; are criteriile sale, pe care aceasta trebuie sa le intruneasca si urmareste sa fie bifate cea mai mare parte dintre ele. Barbatul Fecioara trebuie sa se mai relaxeze si sa inteleaga ca nu toate discutiile trebuie sa fie dominate de fapte, cifre sau indicatii, ca se mai pot insera si alte lucruri in conversatie, pentru a o face mai placuta, chiar si atunci cand este vorba despre o conversatie tehnica. Pentru ca si-i alege cu grija, barbatul Fecioara are prieteni fabulosi, care sunt mereu acolo atunci cand este nevoie de ei.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia gemeni

zodia gemeniCu metodele sale inteligente de comunicare, barbatul Gemeni farmeca in mod natural si nu are probleme in a-si face prieteni. Acest intelectual prin excelenta se poate adapta foarte repede unei lumi in continua schimbare; de asemenea, poate accepta orice provocare i se pune in fata cu mult calm si optimism. Este pozitiv, chiar si in cele mai dificile situatii. De regula, barbatul Gemeni isi controleaza propriile emotii; uneori, poate fi incosecvent in atitudinile sale, tocmai datorita dualitatii care il caracterizeaza. Barbatul Gemeni este foarte perspicace si poate face fata cu brio unei dezbateri aprinse; este o persoana cu care se castiga destul de greu o cearta. Barbatul Gemeni este capabil sa indeplineasca mai multe sarcini deodata, fara ca acest lucru sa ii afecteze performante. Are incredere in el insusi si este un tip logic.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia berbec

zodia berbecBarbatul Berbec este un tip dinamic, energic, genul de persoana care nu are stare pana nu face ceea ce si-a propus. Energicul barbat Berbec este mereu gata sa accepte o provocare, indiferent ca este vorba despre viata personala sau cea profesionala. Sarcinile noi, situatiile problematice il scot din zona sa de confort si il fac sa reactioneze, aproape instinctiv, entuziasmat de drumul care i se deschide inainte. Rabdarea nu este, in mod cert, o virtute a barbatului Berbec; are nevoie ca lucrurile sa se miste in ritmul sau. Ritmul lent il plictiseste si il face sa isi piarda interesul. Barbatul Berbec este un optimist incurabil; mereu va favoriza un astfel de punct de vedere, in detrimentul realitatii.

Citeste mai departe...