Horoscop pesti marti, 23 iulie 2024

Semnul zodiacal al Pestilor este al doisprezecelea semn zodiacal al horoscopului; simbolul zodiei Pestilor este reprezentat de doi pesti, legati unul de celalalt, care inoata in directii diferite. Acest simbol este expresia dualitatii nativilor Pesti.

Acestia sunt considerati un fel de mediatori intre doua puncte de vedere, doua moduri de a vizualiza realitatea, constituindu-se ca o punte de legatura intre cele doua.

Simbolul poate fi interpretant ca doua luni in crestere, iar linia care le conecteaza reprezinta doua stari ale mintii si legatura dintre ele; aceasta interpretare face legatura si cu ciclurile lunare, deci este un semn care simbolizeaza, in general, ciclicitate.

Zodia pesti azi, 23 iulie 2024 (19 februarie - 20 martie)

  • Zodiacul pentru pesti astazi 23 iulie 2024

    Pesti      De ce va comportati ca si cum ati vrea sa va autodistrugeti, nimeni nu poate intelege. Va faceti rau, in primul rand, voua insiva, dar si celor din jur si pare ca nu aveti nici o intentie sa menajati pe careva. Putin autocontrol nu ar strica deloc, pentru ca pericolul de a face ceva cu repercursiuni dramatice asupra viitorului este extrem de crescut; sunteti pregatiti sa va asumati astfel de riscuri? Actiunile impulsive sunt cauzatoare de mari probleme, daca veti alege sa va manifestati fara a mai tine cont de circumstante. In relatiile cu cei dragi, acest lucru este cu atat mai daunator; se pot alimenta unele sentimente peste care s-ar trece foarte greu si nu foarte curand.

Citeste si click aici -> Horoscop maine pesti. Data: 24-07-2024

Citeste si aici -> Horoscop zilnic pesti poimaine. Data: 25-07-2024

Horoscopul pentru pesti – istorie si mitologie

Semnul Pestilor este, in mod traditional, patronat de Jupiter; in astrologia moderna, patronul zodiei este considerata planeta Neptun.

In mitologia romana, Neptun era zeul marii, omologul lui Poseidon, din mitologia greaca. Neptun era frate cu Jupiter si Pluto, fiecare dintre ei stapanind o anumita parte din lume: Jupiter, intreg Pamantul, Pluto, lumea subpamanteana, iar Neptun, lumea apelor.

La fel ca si in cazul celorlalte semne zodiacale, semnul zodiacal al Pestilor nu corespunde cu constelatia cu acelasi nume.

Semnul zodiacal al Pestilor ocupa cea de-a doisprezecea si ultima sectiune de 30 de grade din cercul zodiacal, dupa care ciclul se repeta, revenind la zodia Berbecului.

Semnul zodiacal al Pestilor este un semn mutabil, in care Soarele se pregateste sa tranziteze perioada finala a iernii, perioada in care apar, timid, semnele primaverii; este un semn care ilustreaza intrepatrunderea anotimpurilor, a finalului si noilor inceputuri; pentru ca, de fapt, este vorba de finalul unui anumit ciclu si inceputul a ceva nou.

Se stie ca este o perioada in care pot fi asteptate, in egala masura, atat zile friguroase, cu zapezi si temperaturi foarte scazute, dar si zile aproape primavaratice, cu Soare pe cer si temperaturi blande.

Privind din aceasta perspectiva, se poate spune, fara a gresi, ca semnul zodiacal al Pestilor este semnul cu cele mai semnificative schimbari dintre toate semnele zodiacale mutabile.

Denumirea "Pisces" vine din latina si reprezinta pluralul de la peste. La vechii babilonieni, constelatia se numea Sinunutu ("Marea inghititura") sau Anunitum("Doamna cerurilor"), acolo unde este pestele cel mai nordic.

Babilonienii mai numeau constelatia si "Cozile", reprezentandu-o sub forma a doi pesti care inoata in directii diferite. Este si o reprezentare a celor doua fluvii care dau viata regiunii, Tigrul si Eufratul.

Este o constelatie foarte mare, a 14-a ca dimensiune si, nu de putine ori, s-a propus scindarea ei in parti mai mici; asa, de exemplu, in sec. XVII d.Hr, s-a sugerat a fi impartita in patru subdiviziuni – pestele de nord si cel de sud, cordonul de nord si cel de sud. In sec. XVIII, s-a propus ca o parte din constelatia Pestilor sa fie separata, apaqrand o noua constelatie ce urma sa se numeasca "Testoasa".

Stelele din constelatia Pisces sunt destul de palide; este o constelatie destul de greu de observat cu ochiul liber.

Horoscop maine pesti -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru pesti de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru pesti, vino acum si convinge-te.

Horoscop pesti lunar

Legaturile de familie, de dragoste, presupun, acum, schimb reciproc de sentimente. Mentinerea contactelor, chiar si in cazul in care exista o distanta fizica la mijloc, este posibila, in conditiile tehnologiei din zilele noastre

Horoscop pesti anual

Aveti mult de lucru, dar asta va va aduce si castiguri semnificativ mai mari. Veti avea parte de numeroase oportunitati favorabile, insa trebuie sa fiti vigilenti si sa alegeti dintre ele, pe acelea care va pot aduce cele mai mari beneficii