Horoscop taur

Semnul zodiacal al Taurului este al doilea semn zodiacal al horoscopului; simbolul zodiei Taurului este o fata de taur, rotunda (cerc), cu coarne. De asemenea, este o imagine care seamana constelatiei Taurus, fiind legata, in special, de anotimpul de primavara, cand ne putem, din nou, bucura, de darurile naturii. Simbolul Taurului este un simbol al cresterii, al fertilitatii si al binefacerilor pe care ni le ofera Pamantul-mama. Planeta care patroneaza zodia Taurului este Venus; este numele pe care romanii l-au dat unei planete stralucitoare, de culoare argintie, acelasi nume ca si al zeitei dragostei, frumusetii, fertilitatii, prosperitatii si dorintelor, din mitologia romana. Romanii au preluat aceste atribute de la zeita greaca Afrodita, mitologia greaca inspirand masiv, dupa cucerirea Greciei de catre romani, mitologia romana.

Zodia taur azi 20 septembrie 2021 (21 aprilie - 21 mai)

  • Zodiacul pentru taur astazi 20 septembrie 2021

    Taur       Incercati sa cautati mai des micile bucurii, cum ar fi o ceasca de cafea de calitate sau o carte noua; aceste indulgente nu sunt deloc imature, ci va pot imbunati instantaneu starea emotionala, va pot conferi o buna dispozitie cu impact pozitiv semnificativ asupra activitatii voastre obisnuite. Este posibil sa fiti contactati de un prieten vechi, insa evitati sa va ganditi ca acesta are un motiv ascuns. Familia va fi un subiect pe care doriti sa il evitati astazi; probabil un membru din familie v-a jignit recent sau a uitat sa va invite la un eveniment important. Nu uitati ca nu puteti anticipa problemele de sanatate, insa le puteti preveni; consumati cat mai multe vitamine si spalati-va pe maini mai des.

Citeste si click aici -> Horoscop maine taur. Data: 21-09-2021

Citeste si aici -> Horoscop zilnic taur poimaine. Data: 22-09-2021

Horoscop taur azi – istorie si mitologie

Din cauza precesiei echinoctiilor (deplasarea retrograda a punctelor echinoctiale, de-a lungul elipticii; este un efect direct al miscarii de precesie a axei de rotatie a Pamantului fata de stelele fixe), semnul zodiacal al Taurului nu mai coincide, astronomic, cu constelatia Taurului. Semnul zodiacal al Taurului continua pe cel al Berbecului, incluzand urmatoarele 30 de grade ale cercului zodiacal. Semnul zodiacal al Berbecului reprezinta inceputul primaverii, inceputul ciclului vietii, in vreme ce semnul zodiacal al Taurului este un semn fix, care continua ceea ce se incepe prin semnul Berbecului. In perioada semnului zodiacal al Taurului, explozia de viata noua este la maximul sau.

Constelatia Taurus este alcatuita din doua roiuri de stele, Pleiadele si Hyadele, acestea fiind localizate spre finele semnului Taurus si inceputul semnului zodiacal Gemini. Constelatia zodiacala Taurus este una dintre cele mai vechi constelatii cunoscute; a fost consemnata de Ptolemeu (sec. I-II d.Hr), alaturi de alte 47 de constelatii, insa Pleiadele se gasesc reprezentate in picturi rupeste datand de acum 13 000 de ani. Astronomia din Baylon il numea "taurul cerului". Mitologia mai multor popoare a preluat motivul taurului, cu importanta in calendarul agricultural: Sumerul, Akkadul, Assyria, Babylonul, Egiptul si, binenteles, Grecia si Roma. La inceputul Epocii Bronzului, constelatia Taurului marca locatia Soarelui in timpul echinoctiului de primavara, la fel cum Berbecul a reprezentat echinoctiul, acum 2000 de ani in urma. Constelatia Taurului a fost legata de echinoctiul de primavara din anul 5000 pana in 1700 i.Hr, pana cand perceptia echinoctiilor a mutat perspectiva asupra zodiei Berbecului.

Horoscop maine taur -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru taur de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru taur, vino acum si convinge-te.

Barbatul din zodia varsator

zodia varsatorBarbatul Varsator este un tip foarte sociabil; ii place sa se desfasoare in public, ii place sa stea de vorba cu oameni diferiti, sa afle cat mai multe puncte de vedere. In general, este o persoana placuta de toata lumea, suficient de versatile pentru a stabili foarte multe contacte. Pare ca stie multa lume, insa este vorba doar de cunostinte superficiale; cu oameni diun acestia, are agenda plina. Totusi, poate fi singur intr-o camera plina de oameni; este genul care face diferenta clara intre cunostinte si prieteni; putini sunt cei care reusesc sa se numeasca prieteni, sa ajunga la omul care este barbatul Varsator. Desi este un individ volubil si increzator in sine, barbatul Varsator are tendinta de a se distanta emotional de cei din jur, iar asta il face impredictibil si confuz, in rolul de companion, in unele cazuri. In ciuda aspectelor care ar putea fi considerate trasaturi negative pentru o reltionare sanatoasa, barbatul Varsator este o persoana loiala, care valorizeaza foarte mult prietenia.

Citeste mai departe...


Barbatul din zodia capricorn

zodia capricornPrietenii si rudele apropiate ar putea intelege aparenta insensibila a barbatului Capricorn, insa aceasta poate sa-l faca sa para distant si greu abordabil pentru alte persoane. Exista opinii care spun despre barbatul Capricorn ca poate fi chiar intimidant, avand efectul de a inhiba unele persoane, ceea ce ii face pe respectivii sa-l evite, cu intentie. Barbatul Capricorn nu isi doreste asta; asa este el si produce astfel de efecte supra celor din jur, chiar fara sa isi dea seama. Poate si de aceea barbatul Capricorn este atras de persoane volubile, deschise, care sa face ele primul pas. Barbatul Capricorn ar putea fi refractar fata de o relatie sentimentala, in prima instanta; stie ca pune mult suflet si ca este o investitie sentimentala foarte importanta pentru el. Ar prefera, de foarte multe ori, sa treaca peste stadiile de inceput ale relatiei, pline de incertitudini si insecuritate, si sa ajunga direct la stadiul de angajament ferm, care lui i se pare confortabil; binenteles, acest lucru nu este posibil, de aceea, barbatul Capricorn, atat de pragmatic din fire, are atatea temeri. Barbatul Capricorn nu este, in nici un caz, genul care se indragosteste la prima vedere; este o persoana care construieste totul pas cu pas, care doreste sa descopere treptat pe cea de langa el, la fel cum si el isi doreste sa fie descoperit treptat. Este constient de minusurile sale si nu isi doreste sa induca in eroare si nici sa dezamageasca o persoana de care ii place, realmente.

Citeste mai departe...