Horoscop taur marti, 25 iunie 2024

Semnul zodiacal al Taurului este al doilea semn zodiacal al horoscopului; simbolul zodiei Taurului este o fata de taur, rotunda (cerc), cu coarne.

De asemenea, este o imagine care seamana constelatiei Taurus, fiind legata, in special, de anotimpul de primavara, cand ne putem, din nou, bucura, de darurile naturii. Simbolul Taurului este un simbol al cresterii, al fertilitatii si al binefacerilor pe care ni le ofera Pamantul-mama.

Planeta care patroneaza zodia Taurului este Venus; este numele pe care romanii l-au dat unei planete stralucitoare, de culoare argintie, acelasi nume ca si al zeitei dragostei, frumusetii, fertilitatii, prosperitatii si dorintelor, din mitologia romana.

Romanii au preluat aceste atribute de la zeita greaca Afrodita, mitologia greaca inspirand masiv, dupa cucerirea Greciei de catre romani, mitologia romana.

Zodia taur azi, 25 iunie 2024 (21 aprilie - 21 mai)

  • Zodiacul pentru taur astazi 25 iunie 2024

    Taur      Va veti confrunta cu numeroase emotii, atat pozitive cat si negative; sunteti genul de persoane care traiesc la maximum astfel de momente. Veti fi asaltati de sentimente contradictorii, persoanele cu care veti intra in contact va produc impresii la care nu va asteptati, va va fi greu sa va adunati si sa intelegeti corect adevarata fata a lucrurilor. Sau poate asta este adevarata fata a lucrurilor si abia acum o descoperiti? Nu disperati si pastrati-va calmul! Oricine poate avea o zi mai proasta, oricine poate fi confuz si derutat. Daca reusiti sa va detasati putin si sa priviti in perspectiva, multe lucruri ar putea sa se clarifice instantaneu.

Citeste si click aici -> Horoscop maine taur. Data: 26-06-2024

Citeste si aici -> Horoscop zilnic taur poimaine. Data: 27-06-2024

Horoscopul pentru taur – istorie si mitologie

Din cauza precesiei echinoctiilor (deplasarea retrograda a punctelor echinoctiale, de-a lungul elipticii; este un efect direct al miscarii de precesie a axei de rotatie a Pamantului fata de stelele fixe), semnul zodiacal al Taurului nu mai coincide, astronomic, cu constelatia Taurului.

Semnul zodiacal al Taurului continua pe cel al Berbecului, incluzand urmatoarele 30 de grade ale cercului zodiacal. Semnul zodiacal al Berbecului reprezinta inceputul primaverii, inceputul ciclului vietii, in vreme ce semnul zodiacal al Taurului este un semn fix, care continua ceea ce se incepe prin semnul Berbecului.

In perioada semnului zodiacal al Taurului, explozia de viata noua este la maximul sau.

Constelatia Taurus este alcatuita din doua roiuri de stele, Pleiadele si Hyadele, acestea fiind localizate spre finele semnului Taurus si inceputul semnului zodiacal Gemini.

Constelatia zodiacala Taurus este una dintre cele mai vechi constelatii cunoscute; a fost consemnata de Ptolemeu (sec. I-II d.Hr), alaturi de alte 47 de constelatii, insa Pleiadele se gasesc reprezentate in picturi rupeste datand de acum 13 000 de ani.

Astronomia din Baylon il numea "taurul cerului". Mitologia mai multor popoare a preluat motivul taurului, cu importanta in calendarul agricultural: Sumerul, Akkadul, Assyria, Babylonul, Egiptul si, binenteles, Grecia si Roma.

La inceputul Epocii Bronzului, constelatia Taurului marca locatia Soarelui in timpul echinoctiului de primavara, la fel cum Berbecul a reprezentat echinoctiul, acum 2000 de ani in urma.

Constelatia Taurului a fost legata de echinoctiul de primavara din anul 5000 pana in 1700 i.Hr, pana cand perceptia echinoctiilor a mutat perspectiva asupra zodiei Berbecului.

Horoscop maine taur -> Citeste mai departe...

Horoscopul pentru taur de azi maine poimaine pentru dvs.

Citeste pe site-ul nostru cel mai realist horoscop pentru taur, vino acum si convinge-te.

Horoscop taur lunar

Perioada aceasta prezentati o anumita vioiciune, energie, spontaneitate, care este destul de ciudata, daca vine denspre voi. Niciodata nu v-a lipsit curajul, insa acum vi se pare ca puteti cuceri Everestul

Horoscop taur anual

Aveti si marele noroc ca veti beneficia de sprijin, de suport din partea apropiatilor. Nu sunteti genul care sa va lasati calcat in picioare