Fiecare numar are o anumita putere exprimata prin simbolul sau reprezentarea sa, precum si prin conecxiunea sa cu principiile universale. Numerele sunt conectate cu tot ceea ce exista. Intelesul esoteric al numerelor poate fi un adevarat cod cu ajutorul caruia putem sa patrundem intelesul mai profund al experientelor vietii.
La modul foarte general, semnificatia spirituala a numerelor este urmatoarea:

NUMARUL 1
• este numarul Soarelui.
• caracteristici primordiale: agresivitate, actiune, ambitie, independent, individualitate, leadership
    numerology-number 1 Numarul 1 insemna vointa puternica, optimism si energie pura, inseamna noi inceputuri si puritate. Numarul 1 reprezinta ambele planuri de actiune: psihic si mental. Prezenta numarului 1 in viata unei persoane indica o perioada in care trebuie sa fie folosite fortele naturale ale individului, o perioada de actiune, de aventura chiar, iar curajul de a actiona va fi, fara indoiala, rasplatit.
     Numarul 1 spune despre o persoana ca are potential de lider, fie in lumea afacerilor, fie in cea politica. Una dintre lectiile importante care trebuie invatate este aceea de a trai independent, fara a depinde de altcineva. Odata trecuta cu brio aceasta etapa, abilitatile naturale de organizator, lider, manager isi vor spune cuvantul si vor fi un sprijin de nadejde in actiunile viitoare. Atentie! Unele persoane pierd prea mutl timp in prima etapa si au prea putin pentru cea de-a doua.

NUMARUL 2
• este numarul Lunii
• caracteristici primordiale: echilibru, armonie, sensibilitate, empatie
   numerology-number2  Numarul 2 insemna bunatate, echilibru, tact, dar si dualitate. Numarul 2 reflecta puterea tacuta a ratiunii, nevoia de a planifica, nevoia de a incheia parteneriate, de a comunica
     Numarul 2 spune despre o persoana ca este foarte sensibila, atat la trairile sale interioare, dar si la trairile interioare ale altora, ca este un bun observator, care poate sesiza intelesuri dintr-o simpla privire, din mimica si gesturi. Principala problema este de a echilibra aceasta sensibilitate, astfel incat excesul sa nu cauzeze probleme la un anume moment. Chiar daca aceasta sensibilitate excesiva poate cauza probleme, mai ales in anii tineretii, de fapt, exploatata corect, poate fi unul dintre punctele forte la maturitate.

NUMARUL 3
• este numarul planetei Marte
• caracteristici primordiale: talent, versatilitate, jovialitate, entuziasm, optimism, creativitate, placere de a trai
     numerology-number3Numarul 3 insemna magie, intuitie, fecunditate, expresivitate, versatilitate, placere pura de a crea. In acelasi timp, trei reprezinta triada trecut, prezent si viitor. Prezenta consecutiva a cifrei trei in viata cuiva ar trebui sa fie un imbold spre exprimarea creativitatii, spre imbinarea armonioasa a parcursului prezent cu evenimentele trecute si obiectivele viitoare. De regula, cifra trei simbolizeaza recompense si succes.
     Principala lectie a vietii trebuie sa fie legata de exploatarea la maximum a placerii de a crea, de a trai. Cifra trei indica o persoana foarte sociabila, placuta, care se implica in numeroase activitati, atat in ceea ce priveste munca, dar si in viata sociala.

NUMARUL 4
• este numarul planetei Mercur
• caracteristici primordiale: stabilitate, solidaritate, rabdare, realism, multa munca, latura practica
     numerology-number4Numarul 4 inseamna stabilitate, soliditate, calm si sentimentul de acasa. Prezenta consecutiva a cifrei 4 in viata cuiva poate indica un moment de reintoarcere la origini, un moment de cercetare a eu-lui interior.
     Numarul 4 indica o persoana cu un mare potential de munca ce necesita atentie deosebita si mult timp si migala. Principala lectie a vietii o reprezinta a invata despre avantajele folosirii sistemelor si ordinii. Atentie la momentele de limitare si restrictie care nu vor lipsi. Indicat ar fi sa nu se incerce evitarea acestora, ci acceptarea si fructificarea lor. Lucurile trebuie facute ca o consecinta a acestor limitari, nu in ciuda lor.

NUMARUL 5
• este numarul planetei Jupiter
• caracteristici primordiale: expansiune, calatorie, aventura, varietate, progres, independenta
   numerology-number5  Numarul 5 este legat de miscare, de aventura, insa cu acestea vine instabilitatea si impredictibilitatea, precum si schimbari radicale. Daca numarul 5 apare mereu in viata cuiva, atunci poate ca ar fi timpulca acea persoana sa se gandeasca la o schimbare. Schimbarile nu trebuie sa fie intotdeauna si neaparat fizice, plapabile. De multe ori, schimbarile psihice au impactul cel mai mare asupra vietii cuiva.
     Numarul 5 insemana versatilitate, ceea ce ofera o independenta la care multi oameni nici nu se pot gandi. Principala lectie a vietii tine de a invata folosirea constructiva a acestei libertati. Fiind o persoana cu multe talente si multe oportunitati, este important a invata ca adoptarea prea multor directii deodata poate fi derutanta si, uneori, de-a dreptul distructiva.

NUMARUL 6
• este numarul planetei Venus
• caracteristici primordiale: toleranta, sinceritate, constanta, confort, serviabilitate, responsabilitate
     numerology-number6Simbolismul ascuns in spatele cifrei 6 tine de legenda, de mister. Dar 6 reprezinta si armonie, echilibru, sinceritate, dragoste si adevar. Numarul 6 este reprezentativ pentru persoanele calme, dispuse sa rezolve problemele intr-o maniera foarte linistita, cu foarte multa diplomatie si fara a deranja prea mult, nici macar persoanele direct implicate. 6 este un numar al iluminarii, mai ales in acele momente in care este nevoie de echilibru metal si spiritual. 6 este un numar al sacrificiului de sine in beneficiul celor din jur.
     Viata celor dominati de cifra 6 tinde spre a face totul pentru a obtine o mare satisfactie din acceptarea responsabilitatilor. Principala lectie a vietii este legata de gasirea unui echilibru, in sensul in care, cei din jur ar putea profita de disponibilitatea de a interveni in beneficiul lor, astfel incat aceasta sarcina ar putea deveni mai mult decat o persoana poate duce. Numarul 6 trebuie sa fie mereu constient ca nu va putea interveni pentru toti si pentru toate.

NUMARUL 7
• este numarul planetei Saturn
• caracteristici primordiale: mister, magie, studiu, cunoastere, plan esoteric, introspectie, analiza
     numerology-number7Cifra 7 trateaza cu forte magice, cu esotericul, cu aspectele scolastice ale magicului, cu activarea maxima a imaginatiei si, din pacate, cu vise nerealiste, in ciuda unei minti analitice si capabile sa inteleaga lucrurile in profunzimea lor. Exista potential de intelegere a unor adevaruri esentiale, neaccesibile oricui. Domeniul de activitate potrivit ar fi cercetarea, fie in domeniul tehnic sau stiintific, fie in cel filosofic.
     Principala lectie a vietii se refera la a invata utilizarea abilitatilor deosebite cu scopul de a ajunge la acea liniste interioara data de o buna cunoastere de sine si de exprimarea deschisa a sentimentelor celor mai ascunse.

NUMARUL 8
• este numarul planetei Uranus
• caracteristici primordiale: success, oportunitati, putere, satisfactii materiale, implinire, recunoastere din partea celor din jur
     numerology-number8Simbolistica numarului 8 este legata de spiritul de afaceri, de succes si de sanatate. Numarul 8 reprezinta continuitate, repetitivitate, ciclicitate. Totul vine cu experianta, cu repetarea anumitor sabloane. Ca un bulgare de zapada care se rostogoleste si devine din ce in ce mai mare si mai puternic.      Numarul 8 are puternice abilitati de business, cu talente executive si administrative, de accea este indicat sa se aleaga o cariera in aceste directii (o afacere proprie chiar, care se poate desfasura cu mare succes). Una dintre principalele lectii de viata este a invata ce satisfactie poate da lumea materiala si puterea care vine dinspre partea materiala a vietii. In sensul ca nu materialul trebuie sa conduca, ci ca materialul ar putea fi o cale de a atinge anumite scopuri. Iar unul dintre scopuri poate fi fericirea si satisfactia care pot fi date de independenta financiara, fara a exagera, binenteles. Echilibrul a fost, este si va fi mereu cheia succesului.

NUMARUL 9
• este numarul planetei Neputun
• caracteristici primordiale: compasiune, spirit umanitar, lipsa egoismului, da fara sa astepte ceva in schimb
     numerology-number9Numarul 9 reprezinta implinire, satisfactie, atingerea scopurilor. Simbolistica numarului 9 trateaza cu puterea intelectuala, inventivitatea, puterea de a influenta situatii, lucruri sau persoane. Prezenta numarului 9 in viata unei persoane indeamna la recunoasterea atributelor interioare si la extinderea acestor atribute asupra a ceea ce se afla in jur, cu scopul de a face diferenta, de a influenta, de a contribui in mod pozitiv.
     Numarul 9 este filantrop, umanitar, se implica atat pentru individ, cat si pentru comunitate, in general, isi doreste sa dea cat mai mult posibil, fara a astepta rasplata in schimb. Problema principala este de a gasi un echilibru intre nevoile si ambititile personale, oricat de mici ar fi acestea, si dorinta innascuta de a face bine, de a-i ajuta pe ceilalti.