Viziunea fiecarui individ asupra vietii este diferita, fiind influentata atat de constructia si predispozitiile psihice, cat si de experientele de viata prin care trece fiecare. Astfel, unii dintre noi pot fi mai optimisti, persoane dispuse sa vada, mai degraba, partea plina a paharului, altii mai pesimisti, indivizi care mereu pun raul inante. Se spune ca cel ce este negativist, atrage asupra sa lucruri negative, in vreme ce pozitivistii, atrag de partea lor energii pozitive, care ii ajuta sa fie mereu cu zambetul pe buze. Factorul astrologic confera o anumita predispozitie, care mai poate fi atenuata, in timp, prin educatie, prin parcurgerea unor experiente de viata, prin interactiunea cu diverse anturaje, etc.

BERBECUL - nu este o persoana care sa se demoralizeze usor, in conditii normale. Dimpotriva, esecurile il ambitioneaza si mai mult; le ia ca parte necesara a trecerii prin viata, ca experiente din care poate sa invete. Este cam impulsiv din fire si, uneori, din acest motiv, poate face greseli; ar fi bine sa reflecteze mai profund asupra lucrurilor, inainte de a lua deciziile care se impun. In mijlocul anturajelor, este mereu jovial, prietenos, ii face pe oameni sa se simta bine; de aceea, este o companie destul de agreata.

TAURUL - este o persoana mai retrasa, care prefera sa petreaca mai mult timp in linistea casei sale decat in mijlocul actiunii, insa, atunci cand iese in public, este genul care se conformeaza atmosferei si care se poarta frumos cu cei din jur, daca nu are motive sa fie altfel. Taurului ii plac lucrurile pe care le cunoaste, isi face destul de greu prieteni, insa ii pretuieste foarte mult pe cei carora le-a acordat acest statut. Dusmanii sai trebuie sa se teama, pentru ca este destul de razbunator. Este tipul de persoana care te accepta asa cum esti, insa si el are aceeasi pretentie.

GEMENII - tin foarte mult la aparente. Se poarta frumos cu cei din jur, mai ales daca au un anumit interes. Combina pozitivismul cu negativismul, uneori duse la extrem. Pot fi, aparent, foarte joviali, cand de fapt, in sufletul lor sunt foarte suparati. Exista, mereu, o dualitate in felul lor de a fi, care ii pune in incurcatura pe cei care isi petrec mult timp cu ei. Au priza la public, cel putin in prima faza, insa anumite persoane vor prefera sa ii evite, considerandu-i falsi si nestiiind cum se situeaza, de fapt, in relatia cu ei.

RACUL - este suparacios, greu de gestionat daca lucrurile nu merg asa cum isi doreste. Esecurile il demoralizeaza teribil, reactioneaza foarte prost, fara a fi capabil sa-si managerieze starile de spirit care il deranjeaza. Are sarm si, pentru cine nu il cunoaste de prea multa vreme, pare o persoana destul de atractiva; si asa si este, ajuta daca poate, se implica in actiuni si relationeaza cu cei din jur, totul pana in momentul in care i se strica socotelile. Apropiatii nu prea il iau in considerare, in astfel de momente, insa cei care nu il cunosc prea bine, vor evita sa-l intalneasca prea des.

LEUL - are mereu o atitudine pozitiva. Pentru el, nu exista nu se poate, nu exista probleme fara solutii. Este printre putinii care isi impune sa vada mereu partea plina a paharului. Daca ceva nu merge cum trebuie, se apleaca asupra subiectului respectiv, pentru a gasi rezolvare; daca este in conflict cu cineva, il provoaca la discutii, pentru a identifica ce nu este in ordine si pentru remedia. Nativul Leu este in centrul atentiei la intalnirile mondene, este un comunicator excelent, emana energie la fiecare pas si molipseste pe cei din jur cu optimismul sau.

FECIOARA - este genul de persoana care mereu isi doreste mai mult, care mereu este nemultumita de ceea ce i se ofera. Din aceasta cauza, adopta permanent o atitudine critica la adresa celor din jur, taxandu-le pana si cele mai mici greseli. In mediile sociale, este la fel de vocal, de parca doreste sa-i convinga si pe ceilalti ca ceea ce crede este adevarat. Este modul nativului Fecioara de a-si descarca frustrarile, insa aceasta atitudine negativa este exact modul in care ii alunga pe multi din preajma sa. Nimanui nu-i place sa fie criticat, jignit chiar, nimeni nu poate accepta acest lucru, fara sa acumuleze energio negative, enervandu-se. Multi aleg sa-l evite pe nativul Fecioara, mai ales in situatiile in care acesta comenteaza cel mai mult.

BALANTA - este genul de persoana foarte nehotarata, care nu stie niciodata, precis, ce pozitie sa adopte, pentru a fi bine pentru toata lumea. Nu se poate spune ca este o persoana pozitiva, dar nici pesimista. S-ar zice ca pastreaza echilibrul, insa, de fapt, nativul Balanta se afla in zona lui "nu stiu". Inclusiv in relatiile de socializare, nativul Balanta este nesigur pe sine; talentele sale diplomatice il ajuta, totusi, sa mai salveze situatia.

SCORPION - este genul de persoana care prefera sa stea in background si sa observe cum se desfasoara lucrurile. Din aceasta pozitie, i se permite sa observe multe elemente care, poate, raman invizibile pentru altii; pare, astfel, ca are o intuitie de invidiat, cand, de fapt, este vorba doar de un spirit de observatie foarte dezvoltat. Altii ar spune ca este ca o cobe, care vesteste raul, de aceea, ar putea exista persoane care chiar aa fie infricosate de apropierea fata de nativul Scorpion. Nu este o persoana negativista, ci doar genul de un realism extrem, parand rigid, un personaj foarte greu de cunoscut in profunzime.

SAGETATOR - este un norocos, de aceea nici nu poate fi altfel, decat optimist. Nu se gandeste deloc ca nu va aparea, chiar daca nu imediat, o solutie pentru problema cu care se confrunta la un anumit moment. Uneori, nativul Sagetator este infierat pentru optimismul sau, fiind considerat chiar nerealist, insa, pentru el, acest gen de pozitivism functioneaza. Nu se streseaza, nu face crize de nervi cand lucrurile nu ies asa cum isi doreste; stie ca, de undeva, se va ivi si solutia. Are multi prieteni, cu care se distreaza, pentru ca emana energii pozitive.

CAPRICORN - este, inainte de toate, un tip prudent. Nu are deloc incredere in cei din jurul sau, nici macar in persoanele foarte apropiate; este sigur doar pe ceea ce fac el cu mana lui. Nu este un tip prea vesel, ba chiar, de cele mai multe ori, pare mult prea serios pentru a fi luat in considerare cand se pune la cale o distractie. Este foarte cerebral si nu se raporteaza decat la realitate, facand pe cei din jur sa se simta complexati de aerul sau de superioritate.

VARSATOR - este o persoana careia ii place sa caute solutii pentru problemele aparute. Nu crede, nici in ruptul capului, ca nu exista rezolvari pentru acestea. Astfel, pleaca mereu de la o optica pozitiva, ceea ce ii permite, uneori, sa gaseasca rezolvari neasteptate, ciudate chiar, in ochii celorlalti. Pana la urma, nici nu prea conteaza, daca lucrurile ies, pana la urma, asa cum trebuie. Relationarea cu cei din jur este chiar Ok, avand in vedere ca nativul Varsator nu prea este niciodata trist.

PESTII - sunt persoane destul de ciudate. Starea lor psihica este influentata major de evolutia evenimentelor, nu se poate spune despre ei ca sunt persoane pozitive sau negativiste. Nativii acestei zodii au o optica proprie, o viziune a lor despre lume si despre oameni. Actioneaza fix in functie de aceasta! Putini sunt cei care-i inteleg cu-adevarat, de aceea nu au prea multi prieteni, iar in anturajele in care nu prea sunt cunoscuti sunt etichetati ca personaje ceva mai iesite din comun.